Юлиян Семерджиев, ТЕЦ Марица 3: Ние живеем наистина в Абсурдистан

По думите на Семерджиев търпението на хората вече се е изчерпало

Юлиян Семерджиев, ТЕЦ Марица 3: Ние живеем наистина в Абсурдистан | StandartNews.com
  • "Ние живеем наистина в Абсурдистан. Правят прпверка, чието решение се обявява 4 часа по - рано", казва Семерджиев

По повод продължаващото социално напрежение около спирането на ТЕЦ МАРИЦА 3, един от говорителите на протеста на енергетиците от Димитровград Юлиян Семерджиев заяви пред медиите: „Нелепите действия спрямо нас продължават! Ние действително живеем в някакъв зелен Абсурдистан. След като с много усилия и зор успяхме да накараме някоя институция, а именно РИОСВ – Хасково да провери ремонтите на централата ,които сме извършили, четири часа преди проверката вицепремиерът Сандов обяви нейните резултати по БНТ и дори си пусна пост във фейсбук. Или е наследник на Баба Ванга, или просто е разпоредил как да завърши проверката. Мисля, че по -скоро е второто“.

Видимо развълнуван Семерджиев продължи да задава остри въпроси „Какъв е смисълът от предрешени проверки? Как може министър Сандов да знае предварително какво ще видят екоинспекторите? Това си е институционален тормоз и подигравка. Проверката беше постановка преди утрешния протест. Намираме са във вица „Ти защо си с шапка, а сега защо си без шапка! Да ни кажат направо ТЕЦ - няма да има, за да има повече фотоволтаици за наши приятели. Това е болната истина, ликвидират българската енергетика на въглища, за да отворят  път за бизнес интереси, свързани с ВЕИ, а цената ще я плаща целият български народ. Знаете ли заявления  за колко мощности на фотоволтаици са подадени в ЕСО?  Информацията е публична. За 12 000 мегавата. Повтарям 12 000 мегавата. Това са шест атомни централи като АЕЦ Козлодуй. За това всичко е предрешено. Не стар ТЕЦ да е, да беше супер нов ТЕЦ на една година, пак щяха да му намерят кусура. Започва унищожаването на българската енергетика. И то на тази, която работи с най-евтиния местен ресурс-въглищата. Няма да се предадем. Нашите служители се борят не само за своето право на труд, но и за бъдещата съдба на над 100 хиляди български енергетици и миньори, чиято орисия също е предрешена, като днешната ни проверка. Утре ще сме в София, да усетим какъв е въздухът на „жълтите павета!“- заключи говорителят на протестите в Димитровград.

По думите на Юлиян Семерджиев търпението на хората вече се е изчерпало.

„Ние търсим диалог, а получаваме произвол! От утре протестът ни с помощта на българските профсъюзи ще бъде в София. Събираме се в 12 часа пред МОСВ! Дано нашите искания и предложения най-накрая бъдат чуди, когато сме на по-близко разстояние до тези управляващи, които ни затвориха.“ каза Юлиян Семерджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай