Понеделник,

Юлиян Семерджиев, ТЕЦ Марица 3: Ние живеем наистина в Абсурдистан

От: Стандарт -
1308
Юлиян Семерджиев, ТЕЦ Марица 3: Ние живеем наистина в Абсурдистан
A
A
A
  • "Ние живеем наистина в Абсурдистан. Правят прпверка, чието решение се обявява 4 часа по - рано", казва Семерджиев

По повод продължаващото социално напрежение около спирането на ТЕЦ МАРИЦА 3, един от говорителите на протеста на енергетиците от Димитровград Юлиян Семерджиев заяви пред медиите: „Нелепите действия спрямо нас продължават! Ние действително живеем в някакъв зелен Абсурдистан. След като с много усилия и зор успяхме да накараме някоя институция, а именно РИОСВ – Хасково да провери ремонтите на централата ,които сме извършили, четири часа преди проверката вицепремиерът Сандов обяви нейните резултати по БНТ и дори си пусна пост във фейсбук. Или е наследник на Баба Ванга, или просто е разпоредил как да завърши проверката. Мисля, че по -скоро е второто“.

Видимо развълнуван Семерджиев продължи да задава остри въпроси „Какъв е смисълът от предрешени проверки? Как може министър Сандов да знае предварително какво ще видят екоинспекторите? Това си е институционален тормоз и подигравка. Проверката беше постановка преди утрешния протест. Намираме са във вица „Ти защо си с шапка, а сега защо си без шапка! Да ни кажат направо ТЕЦ - няма да има, за да има повече фотоволтаици за наши приятели. Това е болната истина, ликвидират българската енергетика на въглища, за да отворят  път за бизнес интереси, свързани с ВЕИ, а цената ще я плаща целият български народ. Знаете ли заявления  за колко мощности на фотоволтаици са подадени в ЕСО?  Информацията е публична. За 12 000 мегавата. Повтарям 12 000 мегавата. Това са шест атомни централи като АЕЦ Козлодуй. За това всичко е предрешено. Не стар ТЕЦ да е, да беше супер нов ТЕЦ на една година, пак щяха да му намерят кусура. Започва унищожаването на българската енергетика. И то на тази, която работи с най-евтиния местен ресурс-въглищата. Няма да се предадем. Нашите служители се борят не само за своето право на труд, но и за бъдещата съдба на над 100 хиляди български енергетици и миньори, чиято орисия също е предрешена, като днешната ни проверка. Утре ще сме в София, да усетим какъв е въздухът на „жълтите павета!“- заключи говорителят на протестите в Димитровград.

По думите на Юлиян Семерджиев търпението на хората вече се е изчерпало.

„Ние търсим диалог, а получаваме произвол! От утре протестът ни с помощта на българските профсъюзи ще бъде в София. Събираме се в 12 часа пред МОСВ! Дано нашите искания и предложения най-накрая бъдат чуди, когато сме на по-близко разстояние до тези управляващи, които ни затвориха.“ каза Юлиян Семерджиев.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички