WIZZ AIR е най-устойчивата авиокомпания в Европа

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа, бе отличена като най-устойчивата авиокомпания на континента

WIZZ AIR е най-устойчивата авиокомпания в Европа | StandartNews.com

17 януари 2022 г., София: Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа, бе отличена като най-устойчивата авиокомпания на континента въз основа на рейтинга Sustainalytics. Рисковият рейтинг на Sustainalytics измерва колко добре една компания управлява проактивно екологичните, социалните и управленските (ESG) въпроси, които са най-съществени за бизнеса ѝ. Въз основа на структурирана, обективна и прозрачна методология, този рейтинг (Sustainalytics ESG Risk Ratings) прави оценка на способността на компанията да смекчава рисковете и да се възползва от възможностите.

Wizz Air значително подобри рейтинга си за устойчивост през последната година и сега има най-добрия сред европейските авиокомпании, заемайки твърдо позицията на лидер.

Това подобрение е резултат от силния ангажимент на Wizz Air към устойчивостта. Авиокомпанията не само има най-ниския отпечатък върху околната среда на континента (на пътник-километър), но остана финансово стабилна дори през последните 24 месеца, прибави над 30 чисто нови самолета към модерната си флотилия и беше първата авиокомпания, която възстанови заплатите на пилотите и на кабинния екипаж до нивата преди пандемията, като същевременно нае над 1000 нови служители. Откриването на 18 нови бази и добавянето на над 300 нови маршрута към мрежата на превозвача също доказва, че бизнесът на Wizz Air е устойчив и успешен, а това ще подпомогне компанията по пътя към постигане на голямата ѝ цел –  до края на десетилетието да утрои размера си, да има 20 000 служители и 500 самолета във флотилията.

Оценката на представянето на авиокомпаниите на Sustainalytics се базира на задълбочен анализ на силните и слабите страни на ESG (екологични, социални и управленски политики) на компанията в сравнение с нейните конкуренти и отчитайки развитието на индустрията.

Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air, каза: „Горди сме, че заемаме тази престижна лидерска позиция в индустрията в резултат на нашите усилия към устойчивост. Признанието да сме най-устойчивата европейска авиокомпания затвърждава плановете ни в тази посока и ни дава допълнителен стимул да продължим да развиваме нашата авиокомпания. Бих искал да изразя своята благодарност към всички мои колеги, които работят неуморно, за да превърнат Wizz Air в най-добрата авиокомпания в Европа. Ние ще продължаваме отдадено да следваме нашите цели и чрез устойчив пример да водим индустрията напред през 2022 г. и идните години.“

Wizz Air, най-бързоразвиващата се нискотарифна авиокомпания в Европа, оперира една от най-младите флотилии в света, състояща се в момента от 149 самолета Airbus А320, А321, А320neo и A321neo със средна възраст на самолетите от 5 г. Авиокомпанията има поръчани общо 329 самолета Airbus neo, които предлагат последните в индустрията авиационни технологии и двигатели от следващо поколение и са в основата на целта на авиокомпанията да достигне флотилия от 500 самолета до 2030 г. и непрекъснатия ѝ ангажимент към устойчивост. В Wizz Air екип от авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 10.2 милиона пътници през последните 12 месеца за финансовата година, приключваща на 31 март 2021 г. Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните авиокомпании в света за 2022 г. от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, а също и бе обявена за Aвиокомпания на 2020 г. от Air Transport Awards – най-желаното признание, която авиокомпания или отделна личност може да получи. Wizz Air бе обявена и за най-устойчивата компания в авиоиндустрията през 2021 г. от списание World Finance.

За повече информация:

M3 Communications Group, Inc., 088 449 5950, [email protected]

Андраш Радо, Wizz Air Group, [email protected]

Последвайте ни в Twitter: @wizzair

Последвайте ни в Instagram: @wizzaircom

Последвайте ни във Facebook: @wizzair.com

Бележки до редакционните екипи:

Всички полети на Wizz Air се извършват със самолети A320 със 180 места, A321 с 230 места, Airbus A320neo със 186 места и Airbus A321neo с 239 места.

Wizz Air въведе редица засилени хигиенни мерки, които включват: кабинният екипаж и пътниците трябва да носят маски за лице, кабинният екипаж е задължен да носи ръкавици, насърчават се покупките на борда чрез безконтактно плащане, пътниците трябва да следват мерки за физическа дистанция и всички покупки на пътнически билети и услуги се препоръчва да се правят онлайн преди полета.

HEPA филтрите във всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха и всички самолети преминават през цялостна дезинфекция всеки ден с антивирусен разтвор, следвайки стриктен график за ежедневно почистване.

За повече информация относно завишените здравни и хигиенни мерки, моля, вижте тук.

За свободен достъп до снимки на самолети, екипажи и библиотека с лога, моля, посетете http://wizzair.com/en-GB/press

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай