ВУЗФ организира научно-приложна конференция “Икономика на страха”

Тя е посветена на 20-та годишнина на висшето училище

ВУЗФ организира научно-приложна конференция “Икономика на страха” | StandartNews.com

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Лабораторията за научно-приложни изследвания към него VUZF Lab организират научно-приложна конференция на тема "Икономика на страха", посветена на 20-та годишнина на висшето училище, която се отбелязва през 2022 г. Събитието ще се проведе на 23 юни 2022 г. от 10.30 часа във ВУЗФ, гр. София, ул. "Гусла" 1, зала 501.

Конференцията се провежда под патронажа на г-н Цветан Цветков, председател на Сметната палата на Република България, който ще участва и в откриването на събитието.

Конференцията ще протече в два панела. Първият от тях ще се фокусира върху икономиката на страха и политиката на централната банка. Той ще отговори на въпросите на икономиката на страха, паричната политика и отражението върху фискалната политика, кредитните пазари, търгуването на страха и инвестиционните пазари. В него ще вземат участие Владимир Савов, зам.-председател на Комисията за финансов надзор, Илия Лингорски, главен икономист на Българската банка за развитие, Любомир Дацов, член на Фискалния съвет на Република България, Левон Хампарцумян, председател на Българския форум на бизнес лидерите, представители на държавни институции и регулаторни органи, БНБ, КФН, Сметната палата, експерти, представители на академичните и научните среди.

Вторият панел ще започне в 13:30 часа и ще обърне внимание на предпоставките за развитие на икономиката на страха. Как се определя понятието „икономика на страха“, какви са нейните измерения, как се развиват държавните финанси и международните финанси при страх в икономиката, има ли страх от ESG регулациите и пречи ли това на бизнеса, кои са “търговците на страх”, какви са ефектите на икономическата криза върху висшето образование. Основни доклади по темите ще изнесат проф. д-р Боян Дуранкев, професор емеритус на ВУЗФ, проф. д.ик.н. Методи Христов, професор емеритус на ВУЗФ, проф. д.ик.н. Виржиния Желязкова, директор направление "Финанси и финансов мениджмънт", VUZF Lab, доц. д-р Ирена Николова, НБУ, гл. ас. д-р Красимира Найденова, Икономически университет-Варна, д-р Даниела Караангова, ВУЗФ, водещи икономисти и експерти.

Модератори на конференцията ще бъдат проф. д-р Юлия Добрева, зам.-ректор на ВУЗФ и директор на направление “Икономика” във VUZF Lab и доц. д-р Радостин Вазов, ръководител на катедра "Бизнес администрация и маркетинг", ВУЗФ. Предварителна програма на конференцията може да откриете на уебсайта на ВУЗФ.

Материалите от конференцията ще бъдат издадени в колективна електронна монография от издателството на ВУЗФ. Може да се регистрирате за присъствие на събитието до 20 юни 2022 г. [email protected].

Конференцията ще се излъчва и на живо във Facebook страницата и Youtube канала на ВУЗФ. Тя се организира като част от специалните инициативи на бизнес университета по повод 20-ата му годишнина и като продължение на мисията на ВУЗФ да създава ефективен мост между бъдещите и настоящите бизнес лидери и успешното развитие на икономиката на страната. Именно на тази кауза е посветена и цялата академична година на ВУЗФ. В рамките на нея бизнес университетът организира поредица от кръгли маси, уебинари, конференции, тематични професионални дискусии с участието на експерти.

Конференцията “Икономика на страха” се организира с подкрепата на “Синергон Холдинг” АД, Дънди Прешъс Металс, ЗАД “Армеец” АД, Централна кооперативна банка АД, ПОАД “ЦКБ-Сила” АД и “К Метал” ООД.

Медийни партньори на събитието са Investor.bg, Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV Bulgaria, Българска телеграфна агенция, Dnes.bg, Money.bg, Банкеръ, Стандарт, Novinite.bg, Econ.bg, сп. BGlobal, в. Учителско дело.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай