Втори град в Северозапада иска Борислав Великов за почетен гражданин

Втори град в Северозапада иска Борислав Великов за почетен гражданин | StandartNews.com

Депутатът от Реформаторския блок доц. Борислав Великов е номиниран за почетен гражданин на Монтана, съобщи председателят на общинския съвет Иво Иванов. Монтана е вторият град, който иска народният представител, известен благодетел в района, за свой почетен гражданин. От няколко години Великов е носител на най-високото звание на Лом.

Мотивите на групата граждани, която е предложила Борислав Великов за почетен жител, са свързани с благотворителната му дейност, както и с усилията му в Монтана да бъде открит първият професионален държавен колеж у нас.

За почетни граждани са номинирани и художникът Дончо Планински и поетът на работа в БАН Пламен Антов. Решението за удостояването им с почетното звание общинският съвет ще вземе с тайно гласуване на предстоящото си заседание.Връчването на почетния знак и паричната премия, която званието носи, ще стане на 20 юни, когато е празникът на Монтана. Почетни граждани на Монтана са писателят Йордан Радичков, хирургът проф. Иван Гаврилов, футболистът Стилиян Петров, кметът на града Златко Живков и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай