Volkswagen с нова екологична скоростна кутия

След като бъде вложена за пръв път в Passat, MQ281 ще стане достъпна за всички модели с напречно разположени двигатели

Volkswagen с нова екологична скоростна кутия | StandartNews.com

Volkswagen представи ръчна скоростна кутия от ново поколение, която носи вътрешнозаводски индекс MQ281. Според инженерите на компанията тя се нуждае от по-малко масло и спомага за намаляване на отделяните емисии СО2. Първият модел, който ще бъде оборудван с тази кутия, е Passat.

Благодарение на снижаването на емисиите СО2 автомобилът ще поевтинее, тъй като данъците в по-голямата част на Европа се изчисляват на базата на отделяните вредни емисии на километър. А това е възможно, тъй като новата кутия се нуждае от само 1,5 литра трансмисионно масло, докато предшествениците й се нуждаеха от 2,3 литра. Тя може да издържа на въртящ момент от 200 до 340 Нм, което я прави универсална в рамките на концерна. Освен това става и за 1-литров мотор със 115 к.с., и за 2-литров турбодизел със 150 к.с.

Производството на новата скоростна кутия ще се извършва в заводите на компанията в Испания и Аржентина. След като бъде вложена за пръв път в Passat, MQ281 ще стане достъпна за всички модели с напречно разположени двигатели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай