Виртуални огледи на имоти – да се доверим ли на новата технология?

За България това е сравнително нова технология, но не и за други страни от Европа

Виртуални огледи на имоти – да се доверим ли на новата технология? | StandartNews.com

Чували ли сте за виртуални огледи на имоти? Тази нова технология определено се радва на голяма популярност и много от потенциалните клиенти я намират за доста полезна. Но можете ли да ѝ се доверите напълно когато правите своя избор за покупка на ново жилище? Ще разберете в следващите редове.

Какво представлява технологията виртуални огледи на имоти?

Виртуалните огледи на имоти за България е сравнително нова технология, но в останалите западни страни от Европа и САЩ това е стандарт. Използването на такъв тип технология в имотнатана индустрия позволява на клиентите да разгледат желан от тях имот от удобството на своя дом или друга точка на която се намират в момента. 

Доста е полезно, особено ако търсите имот в различен град от този, в който се намирате, или нямате възможност да направите физически оглед.  Така например, може да направите виртуален оглед на апартаменти във Варна или Бургас, а вие да сте в друго населено място. 

Всъщност виртуалната обиколка на жилището се осъществява чрез VR и AR технологии, които смятаме, че тепърва ще добиват все по-голяма популярност у нас. Не е необходимо да имате специални VR очила, за да се възползвате от такава разходка. Тя е достъпна както за мобилно устройство, така и за десктоп версия.

Има ли бъдеще използването на такъв тип технология в сектор у нас?

Както казахме, използването на подобен тип технология не е толкова често срещана практика у нас, въпреки, че има доста фирми, които залагат на иновациите. Въпреки това, виртуалните огледи ще стават все по-популярни и хората определено ще имат нужда нужда от такъв тип услуга за в бъдеще, поради много причини. С развитието в дигитален свят това е напълно логична стъпка и в развитието на имотния бизнес.

Достоверни ли са виртуалните огледи на имоти и можем ли да им се доверим?

Виртуалните огледи се осъществяват чрез VR и AR технологии и представят на клиентите реално как изглежда един имот. Толкова реално, че все едно сте там, защото има 360 градусова 3D обиколка. Дори при физическия оглед много често се случва да се пропусне някой детайл и да се наложи да се прави втори или трети оглед. С виртуалната 3D разходка всичко ви е под ръка и може да се връщате към определено нещо колкото пъти искате. 

Подобен тип огледи могат да се извършват по всяко време на денонощието, а това определено си е голям плюс за всеки зает човек. Освен това виртуалните огледи предоставят възможност на всеки един потребител да отсее имотите, които не представляват интерес за него. Това определено пести много време в огледи на жилища, които не са по вкуса на конкретния човек. 

Като заключение можем да кажем, че виртуалните огледи на имоти определено пестят време на клиентите, а освен това могат да се извършват и по всяко едно време на денонощието. Те представят имота такъв, какъвто е в действителност, с всичките му предимства и недостатъци, които има. 

Възможността да се връщате отново и да разглеждате обектите в детайли, също е огромен плюс. Определено можем да кажем, че може напълно да се доверите на новите технологии, без никакви опасения и си заслужава да търсите подобен тип обяви. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай