Вторник,

Вигенин иска нови мерки срещу инфлацията

От: Агенция Стандарт -
283
Вигенин иска нови мерки срещу инфлацията
A
A
A

Имахме предложение за намаляване на ДДС за продуктите от "малката кошница" - месо, яйца, хляб и т.н., но тази идея не се възприе от коалиционните партньори. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин от БСП.

Ако не може да стене през ДДС, трябва да потърсим други начини за компенсация, коментира Вигенин.

Дългът, който се взима, е изцяло насочен към инвестиционните разходи, които са планирани през тази година. Покриването на всички социални разходи е планирано от средствата, които ще постъпят в бюджета от вътрешни средства.

По думите му като мерки срещу инфлацията - трябва да има по-строг контрол, да се повишат доходите и да се спре със спекулата, тъй като цените растат повече, отколкото самите условия предполагат.

Правителството влезе във властта в доста сложен период, като е трябвало в движение да се установява финансовото състояние на държавата. Има планирани редица политики, които в следващите месец-два ще бъдат прегледани и разписани, затова е предвидена и актуализация на бюджета през юни, каза още Кристиан Вигенин.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com