Вторник,

Вигенин иска нови мерки срещу инфлацията

От: Агенция Стандарт -
156
Вигенин иска нови мерки срещу инфлацията
A
A
A

Имахме предложение за намаляване на ДДС за продуктите от "малката кошница" - месо, яйца, хляб и т.н., но тази идея не се възприе от коалиционните партньори. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин от БСП.

Ако не може да стене през ДДС, трябва да потърсим други начини за компенсация, коментира Вигенин.

Дългът, който се взима, е изцяло насочен към инвестиционните разходи, които са планирани през тази година. Покриването на всички социални разходи е планирано от средствата, които ще постъпят в бюджета от вътрешни средства.

По думите му като мерки срещу инфлацията - трябва да има по-строг контрол, да се повишат доходите и да се спре със спекулата, тъй като цените растат повече, отколкото самите условия предполагат.

Правителството влезе във властта в доста сложен период, като е трябвало в движение да се установява финансовото състояние на държавата. Има планирани редица политики, които в следващите месец-два ще бъдат прегледани и разписани, затова е предвидена и актуализация на бюджета през юни, каза още Кристиан Вигенин.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички