Видове бинарни опции и опасности

Броят на инструментите за търговия, достъпни за инвеститорите, непрекъснато нараства

Видове бинарни опции и опасности | StandartNews.com
  • Броят на инструментите за търговия, достъпни за инвеститорите, непрекъснато нараства. Бинарните опции са сравнително нови.

Техният основен принцип се основава на прогнозиране на динамиката на промените в цената на даден актив. Въпреки привидната простота, такива транзакции трудно могат да се нарекат проста операция. Ето защо, има смисъл да разгледаме темата по-подробно и да дадем както определение на термина, така и описание на основните видове бинарни опции, които се използват на практика днес.

Какво представляват бинарните опции?

Двоичен (други често използвани имена - дигитален, фиксирана печалба, "всичко или нищо") е опция, която предвижда избор на един от два сценария за развитие на събитията - увеличение или намаляване на стойността на даден актив. Ако наддаващият е прав, той печели. В противен случай той губи средствата, изразходвани за покупката на опцията. Важни задължителни условия на сделката са фиксирането на печалби и времето, през което се променя цената на актива.

Популярността на инструмента за търговия продължава да расте. Включително - поради появата на няколко разновидности на такива транзакции наведнъж и относителната лекота на участие в тяхната комисия.

Защо са необходими опции и кой ги използва?

Бинарните опции могат да се нарекат опростена версия на обикновените опции. Последните са задължения за закупуване или продажба на продукт след определено време на определена цена. Основната разлика между бинарните е липсата на необходимост от действително извършване на сделка за покупко-продажба - говорим само за фиксиране на промени в цената на актив и последиците от такова решение.

В резултат на това е възможно да се постигнат няколко значителни предимства наведнъж, включително:

Минимален праг за влизане. За да участвате в търга, е достатъчна малка сума, на някои сайтове - само $ 5-10. А сериозни обеми транзакции могат да бъдат постигнати с инвестиране на $300-500. Почти всяка алтернативна опция за борсова търговия изисква много по-голяма инвестиция.

Ефективност. Продължителността на повечето бинарни опции е от минута до няколко минути. Това е фундаментално различно както от класическите опции, така и от търговията, например, на традиционния Forex пазар. Благодарение на интензивността на транзакциите се постига висок оборот на средства и в резултат на това възможност за реализиране на сериозни печалби. Важно е да запомните, че провалът води до подобни числа, но вече отрицателни.

Простота. Въпреки появата на няколко разновидности на бинарни опции, всички те са много по-прости от алтернативните инструменти за търговия. Дори в сравнение с форекс, където валутните двойки се търгуват, като се вземат предвид суапове, спредове, стоп загуби и други сложни и неясни аспекти за обикновения инвеститор, бинарните опции изискват минимум технически познания. И отнема малко време, за да ги овладеете.

Като заключение можем отново да припомним един много важен момент. Търговията с бинарни опции е проста, бърза и удобна. Но всичко това не гарантира печалба и е съпроводено със сериозни рискове. Вероятният доход е голям, както и шансът да загубите наличните средства. За повече информация посетете този уебсайт.

Кой се интересува от търговия с бинарни опции?

На първо място - инвеститори, които не искат да чакат възвръщаемост на инвестицията дълго време или които нямат сериозни инвестиционни ресурси. За тях изброените по-горе предимства на търговския инструмент стават особено актуални.

Втората категория заинтересовани участници са брокери. Те се интересуват от увеличаване на обема на всякакви сделки на финансовите пазари, тъй като получават комисионна от оборота.

Не забравяйте за третата категория участници в търговията с бинарни опции. Говорим за измамници, чийто брой е много голям както сред брокерските компании, така и сред онлайн платформите, участващи в операции. Тук също трябва да се отбележи, че регулаторите на финансовите пазари на различни страни - САЩ, Канада, Франция и др. - реагират остро на некоректните действия на организаторите на търга. В редица държави, например Белгия и Израел, бинарните опции са просто забранени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай