В битката за кадри! 1000 лева welcome бонус

Фирми глезят служителите си с премии и карти за спорт

В битката за кадри! 1000 лева welcome бонус | StandartNews.com

1000 лева welcome бонус. Това е най-новия хит сред работодателите за привличане на качествени служители. В битката за кадри стабилните компании предлагат всевъзможни глезотии, за да привличат кваливицирани и отговорни служители.

Т.нар. welcome бонус варира между 500 и 1000 лева. Обикновено обаче той се дава целево - за релокация, тоест на хора, които ще сменят адреса си заради новия работодател. Още по-иновативно стои офертата за търговски представител в най-голямата платформа за търсене на работа. Там обещаната заплата е в доста широки граници - между 2000 и 3500 лева бруто, но за „добре дошъл“ на новия служител се полагат между 10 и 20 процента от брутната годишна заплата. Дори да вземем долната граница от 2000 лева, годишно се получава 24 000 лева и така бонусът възлиза на минимум 2400 лева, което е повече от една месечна заплата, пише „Марица”.

Компанията обаче твърде аморфно е описала предмета си на дейност и кандидатите трудно могат да се ориентират в какво точно ще се състои работата им.

Организираният транспорт, ваучерите за храна, работното облекло, изхранването във ведомствения стол отдавна не са новина на пазара на труда. Някои шефове дават допълнителен платен отпуск, други привличат с карти за спорт и допълнително здравно осигуряване. А трети обещават гарантирани два парични бонуса - за Великден и за Коледа. В голям завод край Пловдив например, специализиран в производство на части за автомобилостроенето, той е фиксиран на 270 лева и се обявява изрично още при наемането на хора. При месец без отсъствия по здравословни или други причини пък върху възнаграждението се добавят до 255 лева бруто. Така служителите са финансово стимулирани да не се "покриват".

Верига бензиностанции пък предлага заплата за обслужващ персонал между 1700 и 2000 лева бруто, но пък благодарение на колективен трудов договор бонусите са половин дузина. За Коледа се дават допълнително 60% от работната заплата, за Великден - 50%, половин работна заплата се полага и за Деня на нефтохимика 2 септември. 500 лева пък е „подаръкът от шефа“ за новородено дете на служител. Не се изисква никакво специално образование или умения, но смените са 12-часови.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 2 месеца

Чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри секса ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя:---- https://do.my/biox

Откажи