УниКредит Булбанк отново е топ работодател 

Банката печели авторитетното признание от Top Employers Institute в още 4 страни и като група

УниКредит Булбанк отново е топ работодател  | StandartNews.com

УниКредит Булбанк затвърждава позицията си на едно от най-добрите места за работа в страната, като за трета поредна година печели отличието “Топ работодател”.  Призът се връчва в началото на всяка година от базирания в Амстердам Top Employers Institute. 

Както и през 2017 и 2018, УниКредит Булбанк е единствената банка в страната, отличена в международната класация. 

Годишното проучване, проведено от Top Employer Institute, отдава признание на водещите работодатели по света: тези, които осигуряват отлични условия за служителите си, подхранват и развиват таланти на всички нива на организацията и се стремят към непрекъснато оптимизиране на трудовите практики.

Сертифицирането на най-добрите работодатели се основава на задълбочен изследователски процес и изпълнението на най-високи стандарти. 

Признанието е в резултат на оценка и анализ на действащи процеси и най-добри практики в компаниите в 9 области като работна среда, обучение на служителите, стратегия за развитие на талантите и управление на представянето.

“Получаването на отличието за най-добър работодател за трета последователна година е доказателство, че не само сме сред най-добрите места за работа в България, но и се развиваме по устойчив начин. Като част от УниКредит, ние взаимстваме много добри практики и проекти от групата. В същото време, следвайки обещанието на УниКредит като работодател #dowhatmatters, развиваме успешно и някои изцяло локални проекти, както и системата ни за обезщетения. Само за последната година дадохме началото на проект, който има за цел да върне майките в работната среда и едновременно с това въведехме нови придобивки за служители, които имат за цел да улеснят баланса между професионалния и личния им живот. Така, например, всеки колега може да ползва допълнителен ден отпуск за своя рожден ден или за празник на негов близък или роднина”, коментира Федерико Бедини, директор „Човешки ресурси“ в УниКредит Булбанк.

По думите на Паоло Корнета, директор “Човешки капитал” на групата УниКредит, отличията показват, че УниКредит продължава да инвестира в своите служители, да подкрепя тяхното развитие и да създава положителна работна среда, в която всички се чувстват ангажирани. 

“Амбицията ни е да сме един от най-добрите работодатели в европейския финансов сектор и предприемаме конкретни действия с акцент върху многообразието, интеграцията, уважението и етиката, за да постигнем тази цел ”, допълва Корнета. 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай