УниКредит Булбанк е най-добрата дигитална банка

Наградата на Global Finance ще бъде връчена в следващите месеци

УниКредит Булбанк е най-добрата дигитална банка | StandartNews.com

УниКредит Булбанк е най-добрата дигитална банка в България за 2019 в годишната класация на международното финансово списание Global Finance. Наградата на банката ще бъде връчена на официална церемония в следващите месеци.

„Дигиталната банка е не само бъдещето, но все повече настоящето на банковия бизнес“, коментира Джоузеф Джарапуто, издател и редакционен директор на Global Finance. „Нашата класация оценява и награждава иновациите и постиженията в тази приоритетна област“, допълва той.

„Единственият начин да поддържаме лидерската си позиция на най-добра дигитална банка е като непрестанно и устойчиво инвестираме и реализираме проекти в тази област. Дигитализацията и иновациите са наш безспорен фокус и доказателство за това е, че 50% от всички разплащания на наши клиенти вече стават през мобилния телефон. Работим активно и скоро ще можем да предложим още много интересни дигитални възможности на нашите настоящи и бъдещи клиенти“, каза Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

Критериите за определяне на „Най-добра дигитална банка“ включват оценка на стратегията на финансовата институция за привличане на клиенти в дигиталните канали и показатели за успешното й прилагане при насърчаването на повече клиенти да използват тези канали, ръст на дигиталните потребители, разнообразие от предлагани продукти и услуги в дигиталните канали, доказателства за осезаеми ползи за клиентите от дигиталната стратегия и др.

Иновации и дигитализация в полза на клиента са основен приоритет на УниКредит Булбанк. Банката инвестира значителен ресурс в подобряване на клиентското преживяване през физическите и дигиталните канали. Само преди седмица УниКредит Булбанк реализира успешно и проект за обновяване на информационните си системи.

Международното списание Global Finance, базирано в Ню Йорк и офиси в целия свят, има читатели в над 191 страни. Аудиторията му включва висши мениджъри, отговорни за вземане на инвестиционни и стратегически решения на мултинационални компании и финансови институции. Класациите на Global Finance се считат за стандарт за отлични постижения в световната финансова общност.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай