Удължават отпуска на работници в печатницата на БНБ

Удължават отпуска на работници в печатницата на БНБ  | StandartNews.com

София. Удължават принудителния отпуск на работниците в печатницата на БНБ. „До приключване на проверката на Прокуратурата по повод предстоящото създаване на съвместно дружество между Печатницата на БНБ (ПБНП) и Франсоа Шарл Обертюр Груп С.А. (ФШОГ) ще бъде удължен принудителният отпуск на по-голямата част от работниците", съобщават от пресцентъра на БНБ.

„БНБ изцяло се доверява на професионалния капацитет и институционална почтеност на прокуратурата и ДАНС и ще окаже пълно съдействие в хода на проверката. Надяваме се, тя да приключи възможно най-бързо, за да бъдат ограничени финансовите загуби, които ще претърпи Печатницата на БНБ", пише още в съобщението. Загубите са следствие от спирането на поръчките за банкнотопечатане, които се очакват от един от водещите производители в света в лицето на ФШОГ, обясняват още от БНБ.

По-голямата част от работниците и специалистите от цеха за банкнотопечатане ще бъдат в продължен принудителният отпуск – платен и неплатен, до приключване на проверката. „Дотогава БНБ няма да коментира публично този въпрос", се казва в съобщението на банката, което бе разпространено до медиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай