Неделя,

Турски курорт се готви за българско нашествие за Нова година

От: Рачо Рачев -
900
Турски курорт се готви за българско нашествие за Нова година
A
A
A

Курортът Кушадасъ на Егейско море се готви да посрещне масово туристи от България за посрещане на Новата 2022 година, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА.

По информация на агенцията вече са направени голям брой резервации за посрещане на Новата година в известния турски курортен център, като най-много резервации са постъпили от България. На второ място са туристите от Румъния, като има и от другите балкански държави, съобщи заместник-председателят на Федерацията на турските хотелиери и инвеститори Таджеттин Йозден.

Йозден каза, че летният туристически сезон в Турция е бил много по-добър в сравнение с 2020 г., но не са успели да постигнат резултатите от сезона през 2019 г. преди пандемията, която бе "златна година" на турския туризъм.

"Положителното е, че в предишни години сезонните хотели затваряха. Сега предлагаме целогодишно обслужване. Около Коледа и Нова година, които са традиционни празници на туристите от България и Балканите, очакваме да наваксаме част от загубите. Туристическите комплекси предлагат 10-дневни пакетни програми. Те започват от 23 декември и има голям интерес към тях", допълни Йозден.

Кушадасъ, който в превод означава Птичи остров, има славата на най-популярния морски курорт за българските туристи и туристите от Балканите, основно румънци, сърби и македонци.

Туристическият сезон започва рано, още през месец април, и продължава докъм края на септември.

От Анталия също съобщават за много резервации за прекарване на Новогодишните празници в хотелите на перлата на турския туризъм.

За Нова година в Анталия очакват масово туристи от Балканите и от Русия.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com