Туроператорите в паника, лоши прогнози

Проблемът се очертава с немските туристи

Туроператорите в паника, лоши прогнози | StandartNews.com

Очакванията са Германия в най-скоро време да включи България в червения списък с предупреждение да не се пътува до страната. Това обяви Венцислав Танчев, представител на един от големите германски туроператори Alltours, цитиран от TravelNews.

Причината е в ръста на заболелите с коронавирус у нас. „Подобна мярка означава, че в рамките на 24 часа всички туроператори ще приключат летателните си програми до България и ще приберат туристите си, които са по морето“, каза Танчев.

По думите му подобни неща вече са се случили в други туристически дестинации. При въвеждането на забрана за пътувания на германските туристи до България, реално сезонът ще приключи, допълни той.

Alltours са изпратили едва около 1200 германци през юли 2020 г. За сравнение за същия месец през миналата година по българските курорти чрез тях са пристигнали 18 000 туристи.

За август месец не може да се прогнозира какво ще се случи, коментира Венцислав Танчев. Според него през тази година има голям интерес от германските младежи към Златни пясъци и отлив от Слънчев бряг.

В момента чартърни програми се осъществяват от Германия, Белгия, Полша и Чехия. От Полша също са започнали анулации, обясни Танчев.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай