Туристическият бранш с ултиматум към властта

Някакви мерки, които не са обсъдени с бизнеса и се въвеждат от днес за утре, на нас нанасят тежки поражения, казват в Банско и Сандански

Туристическият бранш с ултиматум към властта | StandartNews.com

Туристическият бранш в Банско и Сандански с ултиматум към властта. В отворено писмо до управляващите те поискаха премахването на PCR тестовете за ваксинираните гръцки туристи на влизане у нас.

Съседката ни е в червената COVID зона, което налага на влизане у нас, пътуващите да предоставят и негативен резултат от PCR тест.

"Ние в момента губим туристи. Вчера са върнати 8 автобуса гърци на границата, които имали са зелен сертификат, но не са имали PCR тест. Просто за поред път някакви мерки, които не са обсъдени с бизнеса и се въвеждат от днес за утре, на нас нанасят тежки поражения", твърди пред bTV Георги Кунчев, зам.-председател на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански.

Бизнесът в Банско също е притеснен.

"Ние сме на прага на зимния сезон, но резервациите от чужбина секнаха. Тези, които имаха, остават под въпрос и в крайна сметка страдаме ние", твърди и хотелиер от Банско.

В отворено писмо до българските власти туристическият бранш настоява за промени в новите правила.

"Нашите очаквания са, че ще се вземат някакви адекватни мерки, за да може да не се спират туристите, които в последните няколко месеца са доста добри. Предвид че сме близко до границата с Гърция, разчитаме на гръцките туристи", отбелязва Теодора Николова, секретар на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански.

Браншът очаква реакция от държавата до края на седмицата. Ако такава няма, ще излезе на протест.

Всички новини от деня

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай