Неделя,

Туристическият бранш с ултиматум към властта

От: Стандарт -
210
Туристическият бранш с ултиматум към властта
A
A
A

Туристическият бранш в Банско и Сандански с ултиматум към властта. В отворено писмо до управляващите те поискаха премахването на PCR тестовете за ваксинираните гръцки туристи на влизане у нас.

Съседката ни е в червената COVID зона, което налага на влизане у нас, пътуващите да предоставят и негативен резултат от PCR тест.

"Ние в момента губим туристи. Вчера са върнати 8 автобуса гърци на границата, които имали са зелен сертификат, но не са имали PCR тест. Просто за поред път някакви мерки, които не са обсъдени с бизнеса и се въвеждат от днес за утре, на нас нанасят тежки поражения", твърди пред bTV Георги Кунчев, зам.-председател на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански.

Бизнесът в Банско също е притеснен.

"Ние сме на прага на зимния сезон, но резервациите от чужбина секнаха. Тези, които имаха, остават под въпрос и в крайна сметка страдаме ние", твърди и хотелиер от Банско.

В отворено писмо до българските власти туристическият бранш настоява за промени в новите правила.

"Нашите очаквания са, че ще се вземат някакви адекватни мерки, за да може да не се спират туристите, които в последните няколко месеца са доста добри. Предвид че сме близко до границата с Гърция, разчитаме на гръцките туристи", отбелязва Теодора Николова, секретар на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански.

Браншът очаква реакция от държавата до края на седмицата. Ако такава няма, ще излезе на протест.

Всички новини от деня


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com