Събота,

Тежки времена за Huawei

От: стандарт -
A
A
A

 

Новите американски санкции могат да унищожат бизнеса на най-големия производител в света на смартфони - Huawei. Потребители от всички дъргави масово се отказват от марката, защото в телефоните им няма вече популярни американски приложения, предава CNN.

От следващия месец китайската компания няма да може да възползва и от свръхбързите процесори Kirin, тъй като те вървят с използването на техногии от САЩ. Производители пък се отказват да поставят процесорите Huawei заради санкциите от Америка. Без тях няма да може да се реализира уникалното преимущество, което сега е на лице, смятат експертите.

Като капак, Huawei е в жестока битка с вътрешните си конкуренти като Vivo, Oppo и Xiaomi. Анализаторите смятат, че тези производители ще се развиват активно, но за следващата година Huawei трябва да се приготви към спадащи показатели, доколкото САЩ „ще продължават да я задушават“.

Санкциите на САЩ спрямо Huawei са от май 2019 года, като американските компании нямат право да правят бизнес с китайската корпорация, но им е разрешено да поддържат продуктите на Huawei, които са на пазара до въвеждането на санкциите.

Китайците сега виждат единственото си спасение, ако случайно Джо Байдън победи на предстоящите избори. Те смятат, че при това положение политиката към компанията ще се промени.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички