ТЕЦ-Сливен скочи на ДКЕВР

ТЕЦ-Сливен скочи на ДКЕВР | StandartNews.com

Сливен. ТЕЦ Сливен се обяви срещу промените в цените на тока и парното, които ДКЕВР се готви да наложи от края на юни.

На практика ние ще работим на загуба с всички произтичащи от това последици, ако бъде прието предложението да ни намалят изкупната цена на произвеждания ток с 16 % и да вдигнат цената на парното с 10 %. Това обяви пред журналисти в Сливен инж. Ангел Ангелов, председател на Съвета на директорите на "Топлофикация"-Сливен.

Предложенията ни обричат, силно се надявам това да не се случи. Не е нормално изкупната цена на произвеждания ток от "Топлофикация"-София да е 240 лв/квт, а в в Сливен - 111, каза инж. Ангелов.

Откакто преди четири години той оглави ТЕЦ-Сливен, дружеството си възвърна абонатите отпреди 25 години. От 5000, абонатите скочиха на над 15 000, а "Топлофикация" поддържа най-ниските цени на парно и топла вода в страната. ТЕЦ-Сливен не е на газ, както повечето топлофикации, а работи с въглища от мини "Черно море"-Бургас. Ако предложенията на ДКЕВР бъдат приети, това може да се отрази и на мини "Черно море", категорични са специалистите. Междувременно се разбра, че започва обединяването на клиенти на ТЕЦ-а в гражданско сдружение, което да защитава топлофикацията и ниските цени на парното в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай