Терзиева: Няма да загубим европари

Терзиева: Няма да загубим европари | StandartNews.com

София. Страната ни няма да загуби замразените от Брюксел 90 млн. евро по ОП "Регионално развитие", заяви строителният министър Десислава Терзиева пред БНР.

Нарушенията по 4-те проекта, заради които ЕК спря междинните плащания по осите за градско развитие и туризъм на програмата, са в областта на обществените поръчки, обясни министърът. "По останалите три оси плащанията не са прекъснати. Това е рутинна процедура, нашата задача е да направим анализ на констатациите в писмото, за да видим какви са нередностите", обясни Терзиева.

Министерството поема ангажимент към ЕК да се направи и допълнителен одит на определени проекти, които се подбират на случаен принцип. Според Терзиева няма опасност и за евросредствата за саниране. Терзиева вчера издаде заповед за изработване на проект за подробен устройствен план на околовръстния път на Кърджали, който става все по-наложителен заради засиления трафик към ГКПП "Маказа". Предстои тръжна процедура за устройствения план на Царево, който беше спрян от КЗК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай