TBI bank с водеща за пазара лихва по депозити до 3%

Обратно на този подход, фокусираната върху клиентите tbi bank изпреварва очакваното развитие

TBI bank с водеща за пазара лихва по депозити до 3% | StandartNews.com

След като Европейската централна банка (ЕЦБ) поддържаше базовия лихвен процент под нулевата граница в продължение на почти десетилетие, много банки поетапно спряха да предлагат лихви по депозити и дори започнаха да начисляват свързани със спестяванията на клиентите си такси. Тази ситуация, заедно с растящата инфлация, накара българите да потърсят по-ефикасни начини да защитят спестяванията си, вместо да ги оставят да „спят“ в обслужващтата ги банка. Въпреки че ЕЦБ наскоро промени своята парична политика и започна поетапно да увеличава базовия лихвен процент, повечето местни банки все още не отразяват това в лихвените проценти по спестовните продукти, които предлагат на клиентите си.

Обратно на този подход, фокусираната върху клиентите tbi bank изпреварва очакваното развитие на местния пазар като непрекъснато създава нови възможности, стремейки се да бъде най-предпочитаното място за спестяванията на българите. Ето защо банката актуализира депозитните си предложения с водещи за пазара лихви, достигащи 3%. Освен това tbi въведе нов краткосрочен депозит със срок от 5 месеца и с промоционална лихва от 1,5%, валидна до края на годината. Продуктът е насочен към нови клиенти, с по-кратък спестовен хоризонт.

Портфолиото на банката вече включва депозити със срочност между 1 и 60 месеца, без такси за откриване, поддържане и теглене на падеж и без риск за клиентите, тъй като всички депозити са гарантирани до 196 хиляди лева или техния еквивалент в чуждестранна валута. Допълнителни предимства на депозитните продукти на tbi са опцията за довнасяне към първоначално депозираната сума и възможността за предсрочно прекратяване на депозита без такси и неустойки.

„Нашият фокус винаги е бил да предоставяме на нашите клиенти решения, които отговарят на техните финансови нужди. Ето защо в тези предизвикателни времена сме тук, за да мотивираме клиентите да спестяват, като предлагаме предвидима възвръщаемост от спестяванията им както в краткосрочен, така и в дългосрочен план“, казва Лукас Турса, изпълнителен директор на tbi bank. „През 2022 г. видяхме значително увеличение в търсенето на краткосрочни депозити, ето защо нашата нова оферта е тук, за да отговори на тази тенденция и да даде на клиентите необходимите гъвкавост и спокойствие.“

Само преди няколко месеца tbi обяви подкрепата си и за бизнес клиенти си като бе една от първите банки в България отменила таксата за съхранение на наличности по разплащателни сметки за корпоративни клиенти, независимо от сумите, държани в банката. Банката е и една от малкото на пазара, която предлага атрактивни лихви по депозити за бизнеса в лева, евро и щатски долари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай