TBI Bank и Onfido с онлайн идентификация с изкуствен интелект

Чрез новотоприложение, времетозарегистрация и одобрениенановиклиентинамалява с 67%

TBI Bank и Onfido с онлайн идентификация с изкуствен интелект | StandartNews.com
  • TBI Bank и Onfido с иновативно решениезаонлайнидентификация с изкуствен интелект
  • Чрез новотоприложение, времетозарегистрация и одобрениенановиклиентинамалява с 67%

Утвърждавайки се катоphygital банка (микс от физически и дигитални канали) от следващо поколение с фокус върху пазарите от Югоизточна Европа, TBI Bank сключи партньорство с Onfido, глобален доставчик на верификация на идентичността, базирана на изкуствен интелект (AI), за да осигури безопасна и безпроблемнарегистрацияна нови клиенти.

С предлагането на все повече иновативни продукти от TBI Bank, бързата и лесна онлайн идентификация се превръща в ключов фактор за приятното потребителско изживяване в съответствие с изискванията на регулаторните органи. Преди колаборацията с Onfido, този процес се осъществяваше чрез видео разговор, който не само отнемашевремена клиентите, но и често беше неудобен за тях. След старта на сътрудничествотомежду двете компании, положителните резултати са вече налице:

●          TBI Bankрегистрираиверифицира идентичността нановиклиенти 80% по-бързо;

●          Разходът за регистрация и одобрение на нов клиент намалявас 66%.

Чрез интеграцията на това решение, базирано на изкуствен интелект, клиентите на TBI могат да се регистрират чрез снимка на личната си карта и селфи, като сигурността и за двете страни е гарантирана.

„TBI Bank е много повече отфинансова институция – ние сме дигитална банка,която непрестанно търси нови начини да подобри услугите си.С разрастването на дигитализацията, сега е точният момент да надградим своите канали и регистрирането на нови клиенти да се случва на принципа self-service (самообслужване). Нашето партньорство с Onfido позволява именнотова – обслужване на клиентите чрез банкова платформа, в която те сами да могат да се регистрират, без интеракция със служители и без да се жертват бързината, сигурността и лесния достъп до финансови услуги“, казва Питър Барон, CEO TBIF (TBI Bank).

„В днешната дигитална ера, потребителите все повече очакват лесно-достъпно и удобноонлайн изживяване, за да могат безпроблемно да докажат идентичността си, но същевременно да знаят, че са напълно защитени“, казва Рубен Сагар, регионален директор на Onfido. „България и Румъния са изправени пред бързо ускорение на дигитализацията на финансовите услуги и сме щастливи да си партнираме с TBI Bank - една от най-иновативните банки в Югоизточна Европа. Гордеем се с това, че доставяме достъп до онлайн услуги, които както улавят и предотвратяватопити за измама, така и дават възможност на бизнесите да се разрастнат и отговорят на изискванията на регулаторите.“

За TBI Bank

TBI Bank е напълно лицензирана банка с фокус върху клиенти, малки и средни предприятия и търговци, предоставяща финансови и допълнително внедрени услуги чрез широка мрежа от „phygital“ канали и платформи. Оперираме в България, Румъния, Германия, Швеция и Полша и сме част от 4finance, един от европейските лидери в областта на дигиталното потребителско финансиране. Чрез собствена мрежа от 300 локации и доверена мрежа от над 10 000 търговци, TBI Bank обслужва повече от 1 милион клиента. Само през 2020 г. сме предоставили близо 500 хил. кредита. Успешният ни бизнес модел и фокусът ни върху клиентите, ни позволява да бъдем една от най-рентабилнитеи ефективни банки в България през последните 7 години, включително и номер 1 за 2019 г. (Капитал K10). Екипът от посветени професионалисти работи усилено за бъдеще, захранвано от технологии, за да се превърнем в дигитална банка от следващо поколение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай