Световна верига вече се върна у нас! Къде е големият удар

Първите магазини вече са факт

Световна верига вече се върна у нас! Къде е големият удар | StandartNews.com

Поредно предизвикателство при конкуренцията на големите хранителни вериги у нас.

Carrefour се завръща в Пловдив и влиза в палата 10 на Пловдивския панаир, съобщава „Марица“. „Освен тази локация, водим преговори за още три обекта в града, които също са на ключови места“, потвърди  собственикът Добромир Андонов, който притежава също търговските вериги Parkmart и Aldo.

В началото на ноември стана ясно, че Carrefour се завръща в България след фалита си през 2016 г., когато магазините й затвориха след финансови проблеми на гръцкия франчайзьор Marinopoulos и неуспешен опит за съживяване от българската "АП Март" със сливане с "Пикадили".

За целта компанията залага на франчайз модела в сътрудничество с гръцкия франчайзополучател Retail&More, като е подписан договор за подфранчайз с българската верига „Паркмарт“ със собственик Добромир Андонов.

 

Сега обектите на веригата са с по-малък формат, но ще са поне 25  - Carrefour Express и Carrefour Market. Магазините на "Паркмарт холдинг" се  планира да  преминат под бранда на Carrefour до третото тримесечие на 2024 г. Става въпрос за веригите супермаркети Parkmart  и сезонните магазини Aldo. 

Първите ребрандирани магазини Carrefour ще бъдат в София, Варна, Бургас и Банско. По този начин брандът ще присъства не само в големите градове, но и по-популярните курорти.

Водят се преговори и предстои откриване на магазини в различни квартали на София и ритейл паркове в по-големите градове.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай