Светослав Колев:Да се удължи максимално животът на мини и тецове

Област Стара Загора е пред изключително важен период и решения, каза кандидатът за депутат на "Изправи се! Мутри вън"

Светослав Колев:Да се удължи максимално  животът на мини и тецове | StandartNews.com

Област Стара Загора е пред изключително важен период и решения, свързани както с икономическия, така и със социалния живот на жителите й. Зелената сделка ще предопредели развитието на региона за десетилетие напред във времето. Това заяви Светослав Колев, водач на листата на коалиция "Изправи се! Мутри вън" в Стара Загора, по време на дискусията на Стандарт "Накъде след кризата" в Града под липите.

Колев посочи въпросите и задачите, на които се изискват бързи отговори:

* Какъв регионален икономически профил ще изградим в Област Стара Загора 

* Да се насочим и да участваме повече във веригата на формиране на стойността, не само да сглобяваме коли например, а да участваме в разработването и ноу-хау.

* Диверсификация на икономиката в района на база конкурентни предимства.

* Регионите в преход да бъдат подпомогнати чрез данъчни облекчения, като преотстъпване на корпоративния данък за определен период.

За да се случи това, трябва да се работи проактивно и да се защитават интересите на района чрез териториалните планове за справедлив преход, каза Колев.

"Трябва се удължи максимално животът на мини и ТЕЦ-ове, а реализирането на Зелената сделка, да се случи поетапно, на база успешни модели, а не само на теория и очаквания.

ТЕЦ-овете подсигуряват енергийната сигурност на България. Изградените енергийни инфраструктура, далекопроводи и възможността за балансиране на мощностите в електроенергийната система от различните източници трябва да се има предвид при съставянето на плановете за справедлив преход.

Наша основна задача е съблюдаването на процеса по финансиране на териториалните планове за справедлив преход. Наш ангажимент е средствата да стигнат до засегнатите региони, а не да останат на хартия между Брюксел и София", добави още кандидатът за депутат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай