Петък,

Строителни фирми оставиха без ток няколко столични квартала

От: Стандарт -
A
A
A

Строителни фирми оставиха без електрозахранване клиенти на ЧЕЗ Разпределение България в няколко столични квартала днес в обедните часове. В резултат на несъобразените изкопни дейности бяха скъсани три кабела 20 kV на дружеството, а засегнати останаха кварталите Киноцентър, Витоша, Драгалевци, Кръстова вада, Манастирски ливади и Симеоново.

ЧЕЗ Разпределение захрани алтернативно клиентите в столичните квартали и работи по отстраняване на нанесените по кабелите щети.

Засегнати от два инцидента остават клиенти на дружеството в кв. Киноцентър, което не позволява осигуряването на електроенергия по алтернативен път за района. Електрозахранването в квартала ще бъде възстановено незабавно, след отстраняване на повредата по един от двата засегнати кабела. ЧЕЗ Разпределение се ангажира това да стане по най-бързия възможен начин.

Междувременно, през днешния ден, при изпълняване на маневри, шофьор на камион скъса проводници от мрежа ниско напрежение и счупи два бетонни стълба на ЧЕЗ Разпределение в столичния квартал Бъкстон. Без електрозахранване останаха няколко улици в квартала. Екипи на дружеството вече подменят стълбовете с нови и работят усилено за бързото възстановяване на електрозахранването в района.

Компанията призовава строителните фирми да бъдат стриктни и да съгласуват своите намерения с дружеството, за да не се нарушава допълнително спокойствието на хората, които работят и учат от вкъщи в условията на извънредно положение.

 

Пресцентър на „ЧЕЗ България“ ЕАД

е-mail: communications@cez.bg

 

 

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички