Стоманен удар! Хампарцумян срина държавата

Какво написа за новия сайт за цените

Стоманен удар! Хампарцумян срина държавата | StandartNews.com

Нека не забравяме, че дори и без инфлационните процеси – има различни краставици, малки, дребни, криви. И те имат различни цени. Така е и при месото и зеленчуците. Да се опитаме да администрираме и стандартизираме цени е мисия невъзможна. Няма как да се случи подобно нещо. Това заяви в студиото на Нова телевизия банкерът Левон Хампарцумян.

По думите му тази система не работи добре. „За подобно нещо са правени опити в комунистическата система. Но това не работи добре. Асортиментът става малък, а качеството пада. Опитите на държавата с проверки и сайт за цени – са популистични и безплодни опити да покажат загриженост за населението и народа. Но резултатът е, че цените са такива, каквито са”, подчерта той.

Според него, дори комунистически Китай не администрира цени. "Сайтът на правителството е най-полезен за тези, които са го изработили-ще си вземат 30 000 лева и толкова. Ефикасно ли е за 20 стотинки да биеш 100 километра, за да си купиш по-евтината стока. Хората са готови да платят премия за качествен продукт, не за некачествен, дори да е евтин", каза още Хампарцумян.

Той е категоричен, че държавата трябва да контролира качеството, съдържанието на нитрати или вредни вещества, а не да се занимава с цените.

"Цените на плодове и зеленчуци цените ще тръгнат надолу с времето. През сезона те са много и евтини, не можем да консумираме евтини зеленчуци посред зима. Вдигането на доходите не става с избори, а с образование, създаване среда за правене на бизнес.", каза още финансистът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай