"Софийска вода" готова за разговори за концесията

"Софийска вода" готова за разговори за концесията | StandartNews.com

София. Концесионерът на "Софийска вода" е готов на разговори за ревизията на договора за ползване на водната инфраструктура на София, съобщиха от дружеството.

Дружеството обяви готовността си да участва в работната група за ревизия на концесионния договор, създадена с решение на Столичния общински съвет от 19 юли тази година. То посочва, че работи в интерес на 1,5 млн. граждани на територията на Столичната община и „ще продължи да води открит и прозрачен диалог с компетентните институции по темите и проблемите, които засягат интересите на нейните потребители".

Съобщението е следствие на повдигнатия въпрос в началото на август от общински съветници на столицата за провеждането на местен референдум с въпрос да се прекрати ли договора със „Софийска вода" за доставката и пречистването на водата на столичани и околни села.

Пуликуваме цялото съобщение на "Софийска вода":

Софийска вода" АД е готова да се включи в състава на Работната група за ревизия на Концесионния договор, създадена с Решение 471 на Столичен общински съвет от 19.07.2013 г. Компанията работи в интерес на 1,5 милиона граждани на територията на Столичната община и ще продължи да води открит и прозрачен диалог с компетентните институции по темите и проблемите, които засягат интересите на нейните потребители.

„Софийска вода" АД ще подкрепи всички прагматични решения, които да доведат до още по-успешното развитие на качествени ВиК услуги в София.

От встъпването на „Веолия вода" като акционер в дружеството в края на 2010 г. до средата на 2013 г. в съответствие с концесионния договор, „Софийска вода" е изпълнила изцяло бизнес плана си и е направила 69.7 млн. лв инвестиции във водоснабдяване, 31.1 млн. лв. инвестиции в канализация и над 5 млн. лв в пречистване на отпадъчни води. Общо за тези две години и половина вложените в столичната ВиК система инвестиции възлизат на близо 106.2 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай