Ски курортите за сертификата - не сме стадо

Тжова е по-различен пит туризъм, казаха от бранша

Ски курортите за сертификата - не сме стадо | StandartNews.com

Позицията и на трите ски курорта е против зеления сертификат. Хората идват при нас, за да са навън, на свеж въздух. Не е нужно да ги водим на каишка като стадо.

Трябва да започнем да изискваме зелен сертификат от всеки, който е на улицата или е отишъл в гората. Такава категорична позиция изрази изпълнителният директор на "Пампорово АД" Мариян Беляков по повод предстоящото решение дали да се изисква  зелен сертификат при качване на ски-лифтовете.

„Ски курортите се отличават от другия туризъм. Тук не можем да говорим само за хотели и предлагането на храна. Тук хората идват да карат ски, а това е свързано с подготовката на ски пистите, лифтовете и всичко около обработване на пистите.

Отделно имаме и ски училищата и ски гардеробите. Това са много компоненти, които взети заедно допринасят за това човек да има една пълноценна почивка. Няма как това да стане, ако трябва да им изискваме зелени сертификати при качването им на лифта“, заяви Беляков, цитиран от БНР.

Той изрази надежда, че в следващите 10 дни, независимо от прогнозите на математици и здравни експерти, случаите на заболели от коронавирус ще започнат да спадат и ще достигнем платото, но това няма да е благодарение на зеления сертификат.

 „Просто вирусът минава и овършава. Не може да продължава вечно. Безспорно ваксините помагат. Хубаво е хората да се ваксинират, съгласен съм. Но не съм съгласен с това как се случват нещата и как се организират във времето“, каза Беляков.

Той каза още, че сезонът трябва да започне до 15 декември, а наложените мерки могат да създадат повод за нова реорганизация в ски курортите

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай