Четвъртък,

Скандал в Булгаргаз! Бясна атака срещу нов шеф

От: Редактор -
3337
Скандал в Булгаргаз! Бясна атака срещу нов шеф
A
A
A

Смяна на ръководството на "Булгаргаз". Мястото на назначения от "Продължаваме промяната" - Любомир Йоцов, трябва да заеме Деница Златева, член на Съвета на директорите на дружеството, бивш вицепремиер в първия служебен кабинет на президента Румен Радев с премиер Огнян Герджиков, евродепутат и депутат от БСП, Иван Топчийски запазва поста си на председател на Съвета на директорите. Освобождават се и трима от членовете.

"Когато погледнах CV-то на Деница Златева, имам въпроси за себе си, но не намирам отговори. Излиза, че някой друг е ръководил "Булгаргаз", след като сменят състава на Съвета, а оставят председателя. Преди известно време стана ясно, че решенията ги взема правна кантора в Ню Йорк, те просто е трябвало да изпълнят тези решения", каза председателят на Българската газова асоциация Пламен Павлов в студиото на "България сутрин".

"Единственият човек, който има опит в работата с природния газ, е Йоцов. Той беше финансов директор преди години, дълго време работи в няколко компании. Деница Златева идва отникъде в нашия сектор. Има надежда, че нещо ще се промени, но как ще се говори с "Газпром"? Просто трябва да се изясни статутът на този договор.

Ако Русия не е съгласна да го изпълнява - да го прекратят. Трябва да има отговорност", категоричен е председателят на Българската газова асоциация.Те ще изпратят писмо, в което ще предложат "Булгаргаз" да бъде освободен от функцията си на обществен доставчик и да стане доставчик от последна инстанция.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички