Силен старт на миньорите от „Марица-изток”

Силен старт на миньорите от „Марица-изток” | StandartNews.com

Стара Загора. С летящ старт започнаха годината миньорите от „Мини Марица-изток". Изкопаните и транспортирани лигнитни въглища за четирите централи в комплекса през януари са 3,34 млн. тона, съобщиха в понеделник от дружеството.

Подобен рекорден добив не е бил отчитан през последните 21 години. Най-добро постижение за януари е отчел рудник „Трояново-север", който за последните 4 години не е имал по-висок добив на въглища - над 1 млн. тона.

Обемът на разкривните работи през първия месец на годината също е с добри показатели. Изкопани, транспортирани и насипани са били повече от 8 млн. куб. метра земна маса, резултат най-добър от 2009 година насам.

Тези отлични производствени резултати са били постигнати въпреки трудните метеорологични условия – ниски температури до минус 6-7 градуса, дъжд и силен вятър. Честото обледяване на техниката и оборудването, не са попречили на миньорите и работниците в дружеството да гарантират непрекъснато подаване на въглища към централите.

През 2014 г. е планирано трите рудника на „Мини Марица-изток"да изкопаят общо 29 млн. тона лигнитни въглиша. Разкривката на земните маси пък ще надхвърли 107 млн. куб. м.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай