Шоуто трябва да продължи!

Смартфоните с премиери по време на глобална епидемия

Шоуто трябва да продължи! | StandartNews.com
  • Смартфоните с премиери по време на глобална епидемия

Пазарът на смартфони в световен мащаб започна да усеща влиянието на епидемията от COVID-19 и първите икономически последствия от нея. Но дори и глобалната пандемия не попречи на водещите производители на смартфони да зарадват почитателите на технологиите с представяния на своите нови звезди, макар и само онлайн. През април в България се появиха три знакови модела - Motorola razr, Huawei P40 Pro и iPhone SE (2020). Кои са техните характеристики, които така неустоимо привличат погледите на ентусиастите?

Motorola razr

В средата на април у нас дебютира уникалният Motorola razr, който се предлага ексклузивно от А1. Наследник на легендарния мобилен телефон с подвижен капак от зората на 21 век, новото поколение Motorola razr впечатлява с няколко иновации. Той е първият смартфон в света, който работи само с еSIM - новият стандарт за връзка с мрежата на мобилния оператор, който заменя напълно физическата SIM карта. eSIM се предлага у нас единствено от А1. Motorola razr е и първият смартфон със сгъваем дисплей и хоризонтална прегъвка на екрана. В допълнение той може да се похвали с отлична производителност, благодарение на осемядрения процесор. Любителите на мобилната фотография ще могат да заснемат добри изображения с основната камера на подвижния капак. Тя може да служи и като отделна селфи камера при затворено положение.

Huawei P40 Pro

В началото на април се състоя и друга премиера - последният флагман на Huawei от серията “P”. Почитателите на марката могат да намерят модела Huawei P40 Pro в изгоден комплект заедно със смарт часовника Huawei Watch GT 2 в онлайн магазина на А1. Моделите от “P” серията на Huawei винаги са впечатлявали с отличните възможности за заснемане на изображения и видеоклипове. Красивият дизайн, оригиналното разположение на камерите, големият дисплей и мощта на Huawei P40 Pro го превръщат в устройство, което много хора биха искали да имат.

Четирите камери на гърба са разработени в партньорство със знаменитите в тази сфера Leica. Комбинацията между - 50MP основна, 40MP ултраширокоъгълна, 12MP перископ и ToF сензор за дълбочина, извеждат смартфона на върха в класациите за мобилна фотография, включително престижната DXOMARK. Екранът е с извити ръбове за по-голямо удобство и елегантност на дизайна. Разработен е по OLED технология, като опресняването на картината е с 90 херца, което допринася за отлично визуализиране на филми, клипове или изображения.

iPhone SE (2020)

Преди броени дни направи премиера и новият iPhone SE (2020), като още с неговата премиера, А1 започна предварителните поръчки на модела на сайта на компанията. Apple изненада своите почитатели с ново, по-бюджетно устройство. То е с познатия дизайн на iPhone 8, но включва премиум характеристики. Сред тях са най-новият чипсет на компанията Bionic A13, който осигурява отлична производителност. Впечатление правят също и компактният 4.7-инчов HD Retina LCD дисплей и основната 12-мегапикселова камера, която съперничи по качество на флагмана iPhone 11. Оптичната стабилизация на основната бленда допълнително спомага на основния сензор както за видеа, така и за снимки. Физическият бутон и компактното тяло правят устройството удобно за работа с една ръка. Новият iPhone SE (2020) се предлага в три различни цвята - бял, черен и червен.

Дори в период на глобална пандемия, смартфон индустрията прави всичко по силите си да осигури на своите потребители иновации и качество, които са им нужни. В периода на социална дистанция смартфоните често са устройствата, които ни дават възможност да се информираме, работим, свързваме с близки и приятели и да се забавляваме. Колкото и трудна да е ситуацията в момента, място за оптимизъм (и премиери на нови технологични устройства) винаги има. Както се пее в песента – „Шоуто трябва да продължи!“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай