Ще има ли протест. Заканата на бизнеса

КТ Подкрепа твърди, че ще се състои

Ще има ли протест. Заканата на бизнеса | StandartNews.com

"Оставаме в готовност за протест. Исканията на работодателите за цената на електроенергията и природния газ ги смятаме за изпълнени. Затова един мащабен протест за цена на газ и ел. енергия не би бил основателен".

Това каза Васил Велев, председател на АИКБ, отговаряйки на въпрос на БГНЕС дали ще се състои националният протест на 18 май срещу високите цени на горивата.

"Относно протестът на 18 май има още една браншова среща утре. Много е важно диалогът между синдикати, работодатели и правителство да се води с национално представителните организации на бизнеса и работниците.

Ще пресечем всякакви опити да бъдат подменяни националните организации със случайни хора, които представляват себе си. Няма да приемем всяка критика към кабинета да се обяснява с Кремъл", заяви Велев.

"Този протест беше предизвикан от няколкомесечните усилия да постигнем диалог с правителството и заедно с държавните институции да намерим трайно и устойчиво решение за успокояване цените на електрическата енергия и природния газ", добави председателят на Българската стопанска камара Добри Митрев.

Димитър Манолов от КТ „Подкрепа“ е поставил въпроса за подкрепа на предприятията от градския транспорт, но отговорът на вицепремиера Асен Василев не е бил обнадеждаващ.

"Не получихме никакви обнадеждаващи отговори освен, че правителството ще увеличи своя дял при субсидираните групи, които пътуват, като пенсионери и ученици, но това е малко", каза той.

"Моята скромна прогноза е, че протестът ще се състои. Хората, които преди това говореха колко добре е да се протестира, сега ни обясняват колко е лошо. Лицемерието трябва да има някакви граници", подчерта Манолов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай