Понеделник,

Ще има ли помощи за бизнеса след падането на сертификата?

От: Стандарт -
354
Ще има ли помощи за бизнеса след падането на сертификата?
A
A
A

"Доколкото все още има ограничения, премахването на зеления сертификат би забързало тази част от бизнеса, която страда от мерките - хотелиерство, ресторантьорство, туризъм. По-скоро е позитивна стъпка. Минахме през тежка вълна на Ковид без да се затвори икономиката, за което зеленият сертификат изигра своята роля. Помощите за бизнесите са предвидени до края на юни. Нормално е два-три месеца след като спрат да действат мерките, да се намаляват помощите". Това заяви вицепремиерът и финансов министър Асен Василев в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

Виновни ли са фирмите, които са строили пътища на завишени цени по договори с предишните управляващи? Този въпрос му зададе водещата Цветанка Ризова. Отговорът на Василев беше категоричен: „Разбира се, те са страна по договора”. И обясни, че фирма, която прави ремонти над 10 пъти над себестойността и без разрешение за строеж, трябва да си понесе отговорността. Вицепремиерът обясни, че ако тези фирми откажат да работят по държавни поръчки, ще се намерят такива от Европа.

„Същите работници и машини ще работят”, коментира финансовият министър. Той подчерта, че държавата не трябва да става заложник на група хора.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички