Ще има ли помощи за бизнеса след падането на сертификата?

Фирма, която прави ремонти над 10 пъти над себестойността и без разрешение за строеж, трябва да си понесе отговорността

Ще има ли помощи за бизнеса след падането на сертификата? | StandartNews.com

"Доколкото все още има ограничения, премахването на зеления сертификат би забързало тази част от бизнеса, която страда от мерките - хотелиерство, ресторантьорство, туризъм. По-скоро е позитивна стъпка. Минахме през тежка вълна на Ковид без да се затвори икономиката, за което зеленият сертификат изигра своята роля. Помощите за бизнесите са предвидени до края на юни. Нормално е два-три месеца след като спрат да действат мерките, да се намаляват помощите". Това заяви вицепремиерът и финансов министър Асен Василев в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

Виновни ли са фирмите, които са строили пътища на завишени цени по договори с предишните управляващи? Този въпрос му зададе водещата Цветанка Ризова. Отговорът на Василев беше категоричен: „Разбира се, те са страна по договора”. И обясни, че фирма, която прави ремонти над 10 пъти над себестойността и без разрешение за строеж, трябва да си понесе отговорността. Вицепремиерът обясни, че ако тези фирми откажат да работят по държавни поръчки, ще се намерят такива от Европа.

„Същите работници и машини ще работят”, коментира финансовият министър. Той подчерта, че държавата не трябва да става заложник на група хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай