Създават регистър на тютюнопроизводителите

Създават регистър на тютюнопроизводителите | StandartNews.com

София. Министерството на земеделието създава регистър на производителите, отглеждащи тютюн, съобщиха от ведомството на Димитър Греков.

От днес се подават заявленията за регистрация в общинските служби "Земеделие" според местонахождението на имотите.

Земеделците трябва да заявяват площите, на които са отглеждали тютюн, произведените и продадените през 2013 г. количества тютюн по сортови групи и по клас, както и площите, на които ще отглеждат тютюн през 2014 г.

Трябва да бъдат представени договорите за производство и изкупуване на тютюн, приемателно-предавателните протоколи за изкупуване на тютюн и документи за право на ползване на имотите - удостоверение на наследници, нотариален акт, договор за наем или аренда, на които се отглежда тютюн през 2013 г. и 2014 г.

Създаването на регистър на тютюнопроизводителите е част от общия пакет мерки, които предприема министерството в този екстор.

Към днешна дата никой в страната не разполага с информация кои и колко са тютюнопроизводителите у нас, колко са площите засети с тютюн, произведеното количество по различни сортове и кои фирми го изкупуват.

Включването в регистъра на тютюнопроизводителите не е обвързано с плащането на данъци, такси и осигуровки. В него ще се вписват всички тютюнопроизводители, които сега произвеждат тютюн. След първоначалното зареждане, базата данни ще се актуализира ежегодно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай