Салати на 14 етажа гледат в Дания

Така ще изглежда към края на 2020 година Copenhagen Markets

Салати на 14 етажа гледат в Дания | StandartNews.com

Различни растения върху рафтове на 14 етажа, толкова високо, че се губят от поглед.

Така ще изглежда към края на 2020 година Copenhagen Markets – най-голямата борса за храни в Северна Европа.

Компанията Nordic Harvest (Нордик Харвест) вече е започнала изграждането на високотехнологична ферма на закрито за отглеждане на местни листни зеленчуци, билки и кейл, която скоро ще предлага къси доставки на зарзават до потребителите. Тя ще бъде една от най-големите в Европа.

Огромният потенциал и ползи от вертикалните ферми са толкова очевидни, че компанията бързо набра голям обем инвестиции от няколко инвеститора, сред които четири земевладелци, които се занимават също така с традиционно земеделие.

Вертикалното фермерство чудесно се връзва с производството на вятърна енергия в Дания. То показва как страната електрифицира земеделието и целият хранителен сектор в много по-голяма степен спрямо преди като по този начин изпълнява нуждата от по-устойчиво производство.

„В Дания отглеждаме храна на световно ниво и сме известни с високото качество. Но за да създадем устойчиво производство на храни имаме нужда от постоянно развитие и иновации.

Нордик Харвест е отличен пример точно за това, и сме щастливи да инвестираме в компанията, както и да предложим заем от Датския зелен фонд“, изтъква Ролф Киерсгор, цитиран от foodnationdenmark.com.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай