Петък,

Ремонтираме iPhone в домашни условия. Ето как

От: Рачо Рачев, ил. axios.com -
246
Ремонтираме iPhone в домашни условия. Ето как
A
A
A

Компанията Apple (Епъл) планира да започне продажба на части и инструменти с инструкции за ремонт в домашни условия за някои от устройствата си, съобщава официалният блог с новини на сайта на производителя.

Това касае сериите смартфони iPhone 12 и iPhone 13, а след време и компютри Mac с чипове M1. Собствениците на iPhone ще могат да сменят дисплея, батерията и камерата на устройството си.

Tази нова услуга очертава сериозна промяна в политиката на Apple, която винаги е ограничавала ремонтите на устройствата си само до оторизирани сервизи. Новата програма се нарича Self Service Repair и стартира в началото на 2022 година, първо в САЩ, а след това и в Европа.

От компанията заявяват, че програмата е предназначена повече за техници с познания и опит в поправката на електронни устройства и повечето потребители следва да се обърнат към професионалист при нужда от ремонт. Това означава, че компанията ще предлага тази възможност на потребителите, които са уверени във възможностите си, което предполага, че те не нарушават гаранционните условия.

Успехът на новата програма изцяло зависи от Apple и доставките им на части, защото не може да става въпрос за използване на алтернативни компоненти.

В началото Apple планира да пусне в продажба над 200 индивидуални части и инструменти. Компанията ще предлага и ръководства, които ще са достъпни предварително. Засега няма обявени цени.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички