Събота,

Публикуваха наръчник със съвети към клиентите на топлофикациите

От: Стандарт -
199
Публикуваха наръчник със съвети към клиентите на топлофикациите
A
A
A
  • Асоциация на топлофикационните дружества в България пусна полезен наръчник със съвети към клиентите на топлофикациите

От Асоциация на топлофикационните дружества в България реализириха на дело много ценна идея, която да улесни българските потребители в началото на новия отоплителен сезон в цялата страна.  Те издадоха специално създаден кратък наръчник с името „Пътеводител в света на доставките на топлинна енергия и топлинно счетоводство“ , в който дават адекватни, достъпни и  полезни отговори на по-голямата част от въпросите на клиентите.

Енергийният експерт Инж.Кремен Георгиев, който е председател на Асоциация на топлофикационните дружества в България, обясни, че „Пътеводител в света на доставките на топлинна енергия и топлинно счетоводство“ е наистина много полезно четиво, станало факт благодарение на  знанията и големия труд на опитни експерти в областта, представители на топлофикациите в страната.

„Подготвихме и разространяваме изданието в изпълнение на социалния ангажимент на Асоциация на топлофикационните дружества в България, който съвсем не е само към топлофикациите и техните права, а и към всички българи, които използват централно отопление и битова гореща вода.Тази книга е израз на желанието ни нашите потребители да бъдат максимално информирани за нашата дейност, за действащата нормативна уредба и за това, какви права и задължения има всеки човек, който потребява топлинни услуги.“ каза председателят на Асоциация на топлофикационните дружества в България инж. Кремен Георгиев.

За момента „Пътеводител в света на доставките на топлинна  енергия и топлинно счетоводство“ се разпространява в клиентските центрове на топлофикациите в страната. От Асоциация на топлофикационните дружества в България заявиха, че при интерес към изданието, то ще бъде публикувано и онлайн.

„Често ни критикуват, че ние експертите говорим с твърде много техническа лексика, която често е неразбираема. Действащата нормативната уредба често звучи също прекалено сложно за хората. По време на изготвянето на „Пътеводител в света на доставките на топлинна енергия и топлинно счетоводство“ се постарахме да систематизираме информацията на достъпен език и кратко и ясно да обясним смисъла на всеки термин, изискване и закон.“ каза инж.Кремен Георгиев.

Инж.Кремен Георгиев обяви, че се надява пътеводителят да е полезен на потребителите и е доволен, че са успели да обхванат най-важните питания на клиентите, но знае, че винаги могат да възникнат допълнителни въпроси. Според Председателя на Асоциация на топлофикационните дружества в България всички техни представители и всички топлофикации са на разположение винаги да отговарят на клиентски запитвания.

„С колегите енергетици вложихме много усилия, за да изберем най-често задаваните потребителски въпроси, като използвахме най-вече анализите, които са изготвяни за работата на откритите телефонни линии за директен контакт с топлофикациите. Книжката е малка, но е от изключителна полза за хората“ каза инж. Кремен Георгиев.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички