Публикуваха наръчник със съвети към клиентите на топлофикациите

Изданието е подготвено от Асоциация на топлофикационните дружества и съдържа полезни и достъпни отговори на по-голямата част от въпросите на клиентите

Публикуваха наръчник със съвети към клиентите на топлофикациите | StandartNews.com
  • Асоциация на топлофикационните дружества в България пусна полезен наръчник със съвети към клиентите на топлофикациите

От Асоциация на топлофикационните дружества в България реализириха на дело много ценна идея, която да улесни българските потребители в началото на новия отоплителен сезон в цялата страна.  Те издадоха специално създаден кратък наръчник с името „Пътеводител в света на доставките на топлинна енергия и топлинно счетоводство“ , в който дават адекватни, достъпни и  полезни отговори на по-голямата част от въпросите на клиентите.

Енергийният експерт Инж.Кремен Георгиев, който е председател на Асоциация на топлофикационните дружества в България, обясни, че „Пътеводител в света на доставките на топлинна енергия и топлинно счетоводство“ е наистина много полезно четиво, станало факт благодарение на  знанията и големия труд на опитни експерти в областта, представители на топлофикациите в страната.

„Подготвихме и разространяваме изданието в изпълнение на социалния ангажимент на Асоциация на топлофикационните дружества в България, който съвсем не е само към топлофикациите и техните права, а и към всички българи, които използват централно отопление и битова гореща вода.Тази книга е израз на желанието ни нашите потребители да бъдат максимално информирани за нашата дейност, за действащата нормативна уредба и за това, какви права и задължения има всеки човек, който потребява топлинни услуги.“ каза председателят на Асоциация на топлофикационните дружества в България инж. Кремен Георгиев.

За момента „Пътеводител в света на доставките на топлинна  енергия и топлинно счетоводство“ се разпространява в клиентските центрове на топлофикациите в страната. От Асоциация на топлофикационните дружества в България заявиха, че при интерес към изданието, то ще бъде публикувано и онлайн.

„Често ни критикуват, че ние експертите говорим с твърде много техническа лексика, която често е неразбираема. Действащата нормативната уредба често звучи също прекалено сложно за хората. По време на изготвянето на „Пътеводител в света на доставките на топлинна енергия и топлинно счетоводство“ се постарахме да систематизираме информацията на достъпен език и кратко и ясно да обясним смисъла на всеки термин, изискване и закон.“ каза инж.Кремен Георгиев.

Инж.Кремен Георгиев обяви, че се надява пътеводителят да е полезен на потребителите и е доволен, че са успели да обхванат най-важните питания на клиентите, но знае, че винаги могат да възникнат допълнителни въпроси. Според Председателя на Асоциация на топлофикационните дружества в България всички техни представители и всички топлофикации са на разположение винаги да отговарят на клиентски запитвания.

„С колегите енергетици вложихме много усилия, за да изберем най-често задаваните потребителски въпроси, като използвахме най-вече анализите, които са изготвяни за работата на откритите телефонни линии за директен контакт с топлофикациите. Книжката е малка, но е от изключителна полза за хората“ каза инж. Кремен Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай