Първият полет София-Скопие ще е на 11 февруари

В самолета ще са министрите на транспорта и туроператори

Първият полет София-Скопие ще е на 11 февруари | StandartNews.com

Министрите на транспорта на Северна Македония и България и туроператори от двете страни ще бъдат пътниците на първия полет София-Скопие, който ще бъде извършен на 11 февруари. Българската авиокомпания Гъливер (GullivAir) проявява интерес към извършване на полета, а редовни полети се очакват от март, заяви министърът на транспорта на Република Северна Македония Благо Бочварски, цитиран от МИА, предаде БТА.

"Съвместната комисия по инфраструктура предстои да се срещне в София на 10 февруари, а първият полет София-Скопие ще бъде извършен на следващия ден, като ще превозва двамата министри и български туроператори. Съвместна среща на туроператори от двете страни ще се състои в Скопие, което ще донесе ползи за гражданите, а полетите се предвижда да станат редовни", заяви Бочварски пред журналисти в Кочани.

Той очаква икономиката и туризмът да се развият, тъй като полетът между двете столици показва, че разговорите и положителният подход отваря възможности за хората, икономиката и туризма. "Очакваме въздушната линия да започне редовна работа през месец март, но туроператорите ще обсъдят това детайлно и ние ще решим това, което е най-добро за гражданите на страните", посочи Бочварски. Българският министър на транспорта Николай Събев също заяви, че първият полет София-Скопие ще бъде осъществен на 11 февруари, а редовните полети ще започнат от март. По думите му полетът до Скопие ще прави връзка с Тирана, Атина и Истанбул.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай