Проекти за 26,8 млн. лева строи белгийската Cordeel у нас

Общата квадратура на четирите проекта е 28 200 кв. м...

Проекти за 26,8 млн. лева строи белгийската Cordeel у нас | StandartNews.com

В момента притежаваната от белгийци фирма “Cordeel Bulgaria” строи четири ключови индустриални обекта в България, които ще бъдат завършени до средата на следващата година. Общата квадратура на четирите проекта е 28 200 кв. м.

Най-големият от проектите е разширението на съществуващото производство и складова база на „WITTE Automotive Bulgaria“ в Русе. Изпълнението по тази поръчка започна през септември тази година и ще приключи в рамките на девет месеца. Сериозно предизвикателство е краткият срок, както и необходимостта от отличната координация с постоянно работещата част на завода. От ключово значение е строителството да се извърши, без да се налага спиране на производството.

В Шумен компанията работи върху други два проекта. Единият е за изграждане на високостелажен склад с площ от 4 500 кв. м за „TESY“– българската компания за бойлери и отоплителни уреди. Складът ще бъде завършен в средата на следващата година, строителните работи ще се извършват, без да се възпрепятстват производствените процеси на останалата част от предприятието. Изискванията към подовата настилка в помещенията са изключително високи, екипировката и машините, които се предвижда да работят, са тясно специализирани и се водят от индукция – система, при която операторът има минимално участие.

Другият проект в Шумен е за разширение на производствената и складовата база на козметичната компания „Лавена“, специализирала се в производството на натурално етерично лавандулово масло, висококачествена козметика и продукти за здраве. Особеност при реализираното на този обект е големият наклон на парцела, на който трябва да се извърши строителството. Строителните дейности започнаха през октомври и бяха официално открити от изпълнителния директор на „Лавена“ Константин Шаламанов и управляващия директор на „Кордеел България“ Денис Крол. На церемонията за първата копка присъстваха още областният управител проф. Стефан Желев, заместник-кметът на Шумен с ресор строителство и екология инж. Боян Тодоров, както и двамата прокуристи на „Лавена“– Галина Дишовска и Силвия Дишлева-Атанасова.

Четвъртият проект е на „Melexis България” – международна инженерна компания, която развива дейност в областта на микроелектрониката. За тях “Cordeel Bulgaria” работи по проект за изграждане на нова триетажна сграда, към настоящата, който включва значително разширяване на производственото пространство, офис частта и складовата база. По план в началото на 2019 г. трябва да приключи грубият строеж. Основното предизвикателство са големите обеми земни работи и сложната конфигурация на стоманобетоновата конструкция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай