Продажбите на VW в САЩ паднаха с 25%

Продажбите на VW в САЩ паднаха с 25% | StandartNews.com

Продажбите на "Фолксваген" в САЩ през ноември са паднали с 24,7% спрямо предходната година заради скандала с вредните емисии на дизеловите двигатели, съобщи Би Би Си. Компанията заяви, че това отразява "въздействието на неотдавнашното спиране от продажби на всички коли с двулитрови 4-цилиндрови TDI двигатели, както и с трилитрови V6". Групировката бе принудена да спре продажбата на автомобили с 2 и 3-литрови дизелови двигатели, след като стана известно, че те са оборудвани със софтуер, който прикрива нивата на вредни емисии.

"Фолксваген" е продал по-малко от 24 000 коли в САЩ през ноември, като най-голям спад има при моделите "Голф" и "Пасат". През октомври спадът бе с 0,24% спрямо същия месец миналата година. Още преди скандала автопроизводителят се опитваше да получи по-голям пазарен дял в САЩ, където по-популярни са вановете и джиповете.

Други автомобилни производители отчитат постоянно нарастване на продажбите в САЩ тази година. Тези на General Motors са се увеличили с 1,5% през ноември. Toyota и Fiat Chrysler отчитат 3% увеличение в продажбите си през ноември в сравнение с миналата година.

Германската автомобилостроителна промишленост прогнозира стабилно увеличение на продажбите тази година и скромно нарастване през 2016 г., тъй като купувачите пренебрегнаха скандала с манипулираните резултати за емисиите на газ на "Фолксваген", предаде ДПА. Очаква се регистрациите на нови коли да нараснат с 4% тази година спрямо миналата до 3,17 млн., прогнозира шефът на Асоциация на германската автомобилна промишленост (VDA) Матиас Висман. Асоциацията предвижда през 2016 г. продажбите да се увеличат с 1% до 3,2 млн. Регистрациите на нови коли в Германия скочиха с 9% до 272 000 през ноември, отчете VDW. Глобалните продажби на нови автомобили вероятно ще се увеличат с 2% до 78,1 млн. през 2016 г., допълва асоциацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай