Продадоха Ферари и Форд за по $11 млн.

Продадоха Ферари и Форд за по $11 млн. | StandartNews.com

Лос Анджелис.  По 11 млн. долара платиха автоманиаци за уникално Ферари 250 LWB Spider Competizione от 1960 година и Ford GT40 от 1968 г. Червената фурия бе пласирана още в края на миналата седмица на търг в Калифорния. Луксозното кабрио е имало едва двама собственици от излизането си от завода. От този модел са произведени едва 9 бройки в света, предназначени за състезателна писта, информира auto-press.net.

С нов собственик се е сдобил и Ford GT40 от 1968 г., използван във филм от 1971 г. със Стив Макуин. С платената за автомобила цена от 11 млн. долара той се превърна в най-скъпо изтъргуваната на търг американска кола. Макуин, който е холивудската звезда, свързвана с високите скорости, е настоявал състезателните сцени в "Льо Ман" да бъдат възможно най-реалистични. Той избира модела GT40 като автомобил за камерата. Таванът на колата е изрязан и в нея е поставена камера, като има и място за оператор, съобщи profit.bg.

Дори още преди Макуин да избере колата за филма, моделът GT40 вече е имал впечатляваща репутация. След като не успява да купи Ferrari, Хенри Форд поръчва създаването на кола, която да спечели изтощителното състезание 24-те часа на "Льо Ман". GT40 надминава очакванията и печели състезанието в четири поредни години от 1966 до 1969 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай