Вторник,

Постигната е сделката за НОВА ТВ

От: Редактор -
Постигната е сделката за НОВА ТВ
A
A
A

Днес водещият доставчик на телекомуникационни услуги и медии в Югоизточна Европа "Юнайтед Груп" обяви, че е постигнато споразумение за придобиване на най-голямата медийна компания в българия NOVA Broadcasting Group от Адванс Медиа Груп.

Очаква се собствеността на NOVA да се прехвърли в началото на следващата година, след получаването на всички необходими одобрения от съответните регулаторни органи.

Портфолиото на Нова Броудкастинг Груп се състои от 10 телевизионни канала, включително и националната Нова ТВ, четири радио станции и най-голямата българска онлайн платформа Нетинфо, която достига до 80% от населението на България всеки месец.

Главният изпълнителен директор на Юнайтед Груп госпожа Виктория Боклаг каза: "Ние сме изключително удовлетворени от постигнатото споразумение. Купуваме успешна компания от двама уважавани предприемачи, която има голям потенциал за растеж като част от Юнайтед Груп.

"Тази сделка е голям успех и чудесна възможност за NOVA, нейните зрители и клиенти. Бих искал да благодаря на всички, които ни помогнаха да развием водещата търговска медийна група в България. Сделката с Юнайтед Груп ще осигури непрекъснатото развитие на NOVA", смята изпълнителният директор на Адванс Медиа Груп Георги Домусчиев.

Юнайтед груп, собственик на VIVACOM, е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа, със седалище в Амстердам

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички