Показват новата PlayStation 5 през февруари

Пускането на PlayStation 4 се състоя на срещата на PlayStation през февруари 2013 г.

Показват новата PlayStation 5 през февруари | StandartNews.com

Разработчикът на игри за PlayStation разкри плановете на Sony да покаже PlayStation 5 през февруари 2020 г. По-рано информацията за февруарската дата на презентацията се появи на анонимни онлайн форуми, съобщава T3.

Дизайнерът на игри Дейвид Скот Джаф заяви, че PlayStation 5 ще излезе през следващите четири седмици. Джаф обясни, че основният конкурент на Sony - Microsoft, е в по-добра позиция по отношение на маркетинга, така че ранното представяне е повече от оправдано. Като дизайнер на игри Джаф участва в разработването на Twisted Metal и God Of War - игри, които бяха пуснати изключително за PlayStation.

За първи път информация за презентацията през февруари на новата конзола на Sony се появи на популярната имиджова платформа 4chan. Анонимен потребител публикува данни, в които той посочва датата на излизане на PlayStation на 5 февруари и разкри официалния лозунг на конзолата - „Време е да играем“ (It’s Time to Play). Няколко дни след теча потребителите забелязаха, че в официалния акаунт в Twitter @PlayStationEurope се появи новият слоган „Време е да играем“.

Пускането на PlayStation 4, понастоящем свързано с конзолата на Sony, се състоя на срещата на PlayStation през февруари 2013 г. Очаква се срещата в PlayStation, която ще включва PlayStation 5, да се проведе в последния ден на PlayStation Experience 2020 - на 16 февруари.

Според информация, публикувана от @PSErebus Insider, PlayStation 5 ще бъде официално пусната на пазара на 20 ноември. Основният конкурент на японската компания - Microsoft  - обяви своя префикс в средата на декември 2019 г. Устройството се наричаше Xbox Series X, с актуализиран дизайн и нов контролер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай