По празниците ще работят банкови офиси в моловете

По празниците ще работят банкови офиси в моловете | StandartNews.com

Повечето банки у нас ще спазят официалните почивни дни около Нова година и няма да работят. Изключение правят тези, които имат офиси в моловете и големите търговски центрове в София и страната.

Такива са например УниКредит Булбанк и Банка ДСК. Офиси на двата трезора работиха по Коледа, същото ще бъде и на Нова година. 17 поделения на УниКредит Булбанк в цялата страна ще са отворени на 31 декември, главно в Мол Парадайз Център, България Мол и супермаркетите "Кауфланд" и "Метро". Те ще са отворени с работното време на магазините и ще затворят около 18-19 часа.

По празниците редовно ще се зареждат и 770-те банкомата на банката в цялата страна. Ако температурата навън падне под минус 10 градуса, се препоръчва да се потърси АТМ-устройство, което е в затворено помещение, предупреждават от банката.

От Банка ДСК също ще се работи с работното време на големите търговски центрове на 31 декември и 1 януари. Независимо от работното време на банките обаче, транзакциите ще се извършват съобразно официалните празници, съобщиха за "Стандарт" от БОРИКА-БАНКСЕРВИЗ. Така например, ако преведете пари по сметка на 31 декември, 1 или 2 януари, вальорът (фактическото получаване на сумата) ще бъде 5 януари, предупреждават от там. На 30 декември сетълментът ще приема нареждания до 14 часа вместо до 13,30 часа, но последният в 16 часа няма да се изпълнява.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай