Плажовете в Турция пълни. Туристи не пропускат новите възможности

Въпреки високите цени, плажовете и заведенията в Турция не спират да се пълнят

Плажовете в Турция пълни. Туристи не пропускат новите възможности | StandartNews.com

Плажовете в Турция не спират да се пълнят.

Напук на увеличените цени, отлив на туристи няма и заведенията и курортите в южната ни съседка са пълни

Поскъпване на  стоките и услугите в Турция след изборите и опустошителното земетресение. Горивата в южната ни съседка поскъпнаха с 60%.  Така литър бензин от 28 лири поскъпна на 34 лири, а дизелът от 26 лири - на 32 лири.

На фона на това страната отчита рекорден бюджетен дефицит. Според официални данни през юни той достига близо 220 млрд. лири или 8 милиарда и половина долара в сравнение с излишъка от  почти 119 млрд. лири през предходния месец.

Според кореспондента на БТА Нора Чолакова скокът в цените се усеща по-осезаемо през последните няколко дни. ДДС скочи в Турция за редица стоки от 8% на 10%, а за други от 18 на 20%. Тя обясни, че скокът е сериозен при млечните продукти, цената на хляба обаче към момента се запазва 5 лири.

"Цените на горивата скочиха много сериозно, цената на бензина се вдигна средно с 6 турски лири, за дизела положението е подобно. Газа също се увеличи с 4 лири. Въпреки това цените на горивата са по-ниски, отколкото тези в България", каза тя, цитирана от Euronews.

 Тя е категорична, че въпреки увеличените цени, отлив на туристи от Турция няма. Заведенията и курортите в южната ни съседка са пълни, каза още тя., пише БЛИЦ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай