Планът за възстановяване подпомага и храни и напитки

Търговски аташета да рекламират наши храни в чужбина, каза зам.министър на икономиката Ивелина Пенева

Планът за възстановяване подпомага и храни и напитки | StandartNews.com

В Плана за възсатновяване и устойчивост са залегнали и мерки за подпомагане на производителите на храни и напитки.

Те могат да получат финансиране за технологични трансформации, както и за изграждане на инсталации за производство на електроенергия за собствени нужди. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Ивелина Пенева по време на форума "Криза и Зелена сделка. Време за бързи решения в икономиката", част от кампанията на "Стандарт" "Да на българската храна".

Нашата готовност от името на Министерството на икономиката е да бъдем съпричастни към всички поставени въпроси.За съжаление повечето от въпросите, които бяха поставени са в ресора на Министерството на земеделието, но доколкото са част от икономиката, ние също сме ангажирани, обърна се тя към производителите като им обеща пълна подкрепа от страна на министерството.

По думите ѝ организациите на производителите ще могат да се свързват с търговските ни аташета и да поставят на тях въпросите за популяризиране на българските продукти в чужбина.

Освен проблеми, има и възможности, посочи още Ивелина Пенева. В Плана за възстановяване  е залегнала икономическа трансформация. Има две мерки -

Ц10 за подпомагане на производство на храни и Ц11 производство на напитки. По тях са предвидени по 220 млн. лева за технологична трансформация, изграждане на електрически мощност и подход към кръгова икономика.

Призовавам всички да се възползват, каза Пенева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай