Проверяват до ноември сметките за парно

Това каза енергийниятминистър

Проверяват до ноември сметките за парно | StandartNews.com

Категорично не е спрян проектът за АЕЦ "Белене". COVID кризата го забави. 

Инвеститорският интерес към АЕЦ "Белене" е налице - той продължава да съществува. Това, което забави процедурата за избор на стратегически инвеститор, е кризата с коронавируса. Няма отлагане на проекта с 5 години. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петрова в"Лице в лице"по bTV. 

Ефектът за българското общество и българския бизнес е 324 млн. лева, които щяхме да платим, ако не бяхме предоговорили цената за газа, заяви енергийният министър. 

С предоговарянето на условията включихме и пазарния елемент - това е справедливата цена. Ако не бяхме предоговорили цената, тя щеше да е 32 лева и 50 ст., вместо 22 лева, допълни Петрова. Всеки месец ще се променя цената на природния газ.

"Каквато цена плащат българските потребители, за тях трябва да е ясно, че това е пазарната цена, справедливата цена, която трябва да бъде платена", разясни енергийният министър.

Петкова съобщи още, че до края на октомври КЕВР ще представи доклад в Народното събрание от проверката на топлофикациите в страната.

Проверката беше провокирана от огромните сметки, които получиха потребителите за миналия отоплителен сезон. Има възможност те да бъдат санкционирани, ако не работят коректно. Извършва се проверка и в дружествата за топлинно счетоводство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай