Пеканов каза как да направим сериозен скок на икономиката

Той уточни, че предстои да се подготвят и приемат законодателни промени

Пеканов каза как да направим сериозен скок на икономиката | StandartNews.com

Планът за възстановяване и устойчивост, както и оперативните програми, са ключов ресурс пред страната ни. Той ще ни помогне да направим един сериозен скок на нашата икономика. Това коментира на брифинг вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

„В идните месеци предстои да се подготвят и стартират процедури по Плана за възстановяване на стойност над 3,7 млрд. лева. Поели сме ангажимент и отговорност да работим за осигуряването на този значителен ресурс и да го защитим. За да отключим тези средства, трябват много реални действия”, обяви той.

Пеканов уточни, че предстои да се подготвят и приемат законодателни промени, които да ни позволят да изпълним 22-те законодателни мерки по второто плащане, обещани в рамките на тази година. „Целта на служебния кабинет в следващите седмици е да подготви тези процеси”, даде заявка вицепремиерът.

По отношение на първото плащане по Плана за възстановяване, което ще е на стойност 1,3 млрд. евро, са изпълнени 21 от общо 22 мерки. За второто плащане вицепремиерът подчерта, че работата е доста по-сериозна. То включва 66 мерки, от които 22 са законодателните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай