Педро Диаш е новият шеф на АЛД Аутомотив у нас

Педро Диаш притежава богат 25-годишен опит в автомобилната индустрия

Педро Диаш е новият шеф на АЛД Аутомотив у нас | StandartNews.com

АЛД Аутомотив – лидер в сферата за оперативен лизинг в България, обявява назначаването на Педро Диаш за Изпълнителен директор на АЛД Аутомотив в страната. Г-н Диаш е начело на компанията от 1 септември 2020 г., наследявайки Олена Тимофийва, която бе назначена за Изпълнителен директор на АЛД Аутомотив в Унгария.

Педро Диаш притежава богат 25-годишен опит в автомобилната индустрия, с което ще допринесе значително за развитието на компанията в България. През последните 18 години той се развива в структурата на АЛД на различни позиции в областта на продажбите, маркетинга и партньорствата. Преди назначаването му като Изпълнителен директор на АЛД Аутомотив в България, Педро Диаш е Мениджър „Международни ключови клиенти“ в ALD SA.

„Вълнувам се от присъединяването си към компанията в България и планирам да продължа успешното развитие на компанията. Основната ми цел ще бъде да затвърдя лидерската позиция на АЛД Аутомотив в България, като същевременно подкрепяме нашите клиенти в процеса на преминаване през икономическите предизвикателства в тези много необичайни времена. Ще продължим да развиваме офертите си на пазара с  иновативни решения, за да посрещнем по най-добрия начин нуждите на местните и международни клиенти“ – заяви Педро Диаш, новият Изпълнителен директор на АЛД Аутомотив България.

Педро Диаш, кратка биография

Педро Диаш започва своята кариера през 1995 г. в Португалия в Opel като Мениджър „Продажби, финанси и застраховане“, преди да премине към Multirent – национална лизингова компания, през 2001 г. като консултант по продажбите. Той се присъединява към АЛД Аутомотив Португалия през 2002 г. като Директор „Продажби“ за корпоративни и индивидуални клиенти, и през 2008 г. става Директор „Маркетинг и Партньорства“, като отговаря за развитието на бизнеса, стратегическите продажби и внедряването на лизинг за индивидуални клиенти. През 2018 г. г-н Диаш е назначен за Старши Мениджър “Международни ключови клиенти” на ALD.

Притежава бакалавърска степен по Маркетинг от Instituto Português de Administração de Marketing (IPAM) и магистърска степен по Бизнес администрация (MBA) от ISEG - Лисабонския университет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай