Павлова реже нередовни концесионери

Павлова реже нередовни концесионери | StandartNews.com

София. Регионалният министър Лиляна Павлова за пореден път заплаши с отнемане на концесии заради нарушения по плажовете. министърът обиколи морските курорти, за да види как се стопанисва ивицата и дали концесионерите отговарят на необходимите изисквания. Павлова се натъкна на редица нарушения на къмпинг "Каваците" и бе категорична, че там концесията ще бъде развалена.

Проверките по плажовете продължават до края на септември и ще бъдем безкомпромисни с концесионерите. В края на сезона ще направим анализ и там където има системни нарушения ще отнемем концесиите., бе категорична Павлова пред ТВ 7.

„Проверките започнаха още юни. На Северното Черноморие имаме по-малко проблеми с концесиите. На Южното също има много добри концесионери. В Кабакум видях много притеснителни неща - на бунище беше сложена табелата за безплатно плажуване“, възмути се строителният министър. Чрез законодателни промени ще се изисква освен табелите за свободно плажуване да се поставят и табели с качеството на водата.

„Предложили сме там, където има зелени територии, да не се застроява 100-метровата ивица. Искаме там да има зони за забавление, а не жилищни сгради, да не говорим за хотели. Ще облекчим и методиката по отдаване на концесия. Вероятно половината такса ще е за общините“, коментира министър Павлова.

Лиляна Павлова коментира и строителството на магистрали. „Видимо е, че строителството на магистрали е много важно. Ако не направим „Хемус“ Южна България ще се развива по-добре икономически. Трябват 1 млрд. евро. Това е огромна инвестиция. „Струма“ и „Хемус“ са приоритети, след това връзките от Велико Търново и Русе до Шумен. По този начин ще се избегне дисбаланса между икономическото развитие в Северна и Южна България“, каза Лиляна Павлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай