Парите се сипят върху Гърция. Рекорд след рекорд

Сиртакито на гръцкия бизнес върви перфектно

Парите се сипят върху Гърция. Рекорд след рекорд | StandartNews.com

Гърците не могат да се оплачат, чакат рекордни посещения и рекордни приходи от туризъм,  невиждани преди пандемията, съобщава "Дойче Веле".

Министърът на туризма Василис Кикилиас прогнозира дори повече туристи, отколкото през 2019 – най-доходоносната. Тогава, в годината преди коронавируса, ваканцията си в Гърция са прекарали 33 милиона души, а приходите от туризъма са били 18,2 милиарда евро

За тази година Гръцката централна банка очаква да са около 20 милиарда евро.

А рекордът по посещения вече са факт – невижданите по един милион туристи идват със самолет всяка седмица. Други стотици хиляди идват с автомобил - като повечето са от страните от Западните Балкани, казва министърът.

"Ако всичко продължава така, до средата на септември вече ще сме готови да се справим със зимата", мениджър на голям хотел на Наксос. През юли там е имало толкова туристи, колкото и през рекордната 2019 година, а август върви още по-добре.

В момента не е лесно, а и не е евтино да се намерят нощувки. В туристическите центрове като Миконос, Санторини, Корфу, Кос или Родос пък това е почти невъзможно.  Британският премиер в оставка Борис Джонсън също е там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай