Отстраненият шеф на Булгаргаз с ключови обяснения

Не вижда за какво е бил призован на разпит

Отстраненият шеф на Булгаргаз с ключови обяснения | StandartNews.com

Отстраненият от поста директор на „Булгаргаз” Николай Павлов беше на разпит в Софийската градска прокуратура. Пред магистратите той се яви в качеството си на свидетел по досъдебно производство и затова пристигна без адвокат.

"Обясних как функционира газовият пазар. Отговорил съм на всички въпроси, които касаят договорите и доставките. Нямам никакви притеснения, защото сме абсолютно изрядни. Този бизнес се контролира от регулатора", заяви той след разпита, цитиран от Нова телевизия.

Оставих „Булгаргаз” в отлично финансово състояние – с платени сметки, с предплатен газ към азерската компания, с 60% предплатени доставки към „Газпром”. Сега трябва да се съберат парите, които са с падеж 14 февруари.

Най важното е топлофикациите да бъдат компенсирани заради мораториума – при тях ще се открие голяма дупка. Това обаче няма как да бъде приписано на старото ръководство. Не мога да коментирам последната сделка /б.р. - с Румъния/ , вече не бях на работа в дружеството. Благодарение на по-ниските ни цени от тези на европейския пазар бизнесът ни може да изнася и да печели. Не мога да разгласявам подробности /б.р. от разпита/, подписал съм се”, каза още Павлов..

Според вътрешния министър Бойко Рашков над „Булгаргаз” тегнат съмнения, че е работила против интересите на страната, бизнеса и обикновените граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай